Kemal Atatürk’ün; “Padişahlar gizli içerdi, ben açık içiyorum!” sözü hakkında

Published by

on

Kemal Atatürk’ün; “Padişahlar gizli içerdi, ben açık içiyorum!” sözü hakkında

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

M. Kemal Atatürk çocukların yanında içki içerken…

***

Bilirsiniz, M. Kemal Atatürk bir yerde halka şöyle seslenmiş: “padişahlar gizli içerdi. Ben açık içiyorum.”

Bu olayı, M. Kemal Atatürk’ün hizmetçisi Cemal Granda hatıratında şöyle anlatıyor:

“Moda koyundayız… Sıcak bir yaz akşamı. Büyük bir kalabalık çevremizi sarmış. Halk, Atatürk’ü yakından görebilmek için toplanmış, birbirinin üstüne çıkıyor. Sakarya motorunu çağırdı:

– Rakı, şarap, ne varsa hepsini halka dağıt… Bana da bir şişe bırak. Dedi.

Ben de ne kadar içki varsa, orada bulunan herkese dağıttım. Yarım bardak kadar rakı kaldı. O sırada futbolcu Fazıl gelmişti. Kalanını da ona verdim. Çok sevindi:

– Gazi bize rakı verdi… Yaşasın be… Diye bağırmağa başladı. (…)”

Cemal Granda bu malumatı verdikten sonra, M. Kemal Atatürk’ün halka doğru kadehini kaldırarak şöyle konuştuğunu yazıyor:

– Vatandaşlarım… Buna rakı derler. Vaktiyle padişahlar gizli içerdi. Ben açık içiyorum.(…)”[1]

***

Kemalistler, M. Kemal Atatürk’ün bu davranışını takdir ediyorlar… Açık sözlüymüşte… Gizlisi saklısı yokmuşta vesaire. Nefslerine hoş geliyor tabi. Ne var ki mesele bu kadar basit değil. M. Kemal Atatürk’ün bu davranışı, milleti “ahlaksızlaştırmaktan” başka bir şey değildir.

Bir lider nasıl kendi halkını rakı, şarap daha açık bir ifadeyle; “beyni uyuşturan, aklı örten” bir maddeyi içmeye teşvik eder? Binbir türlü rezalete, örneğin tecavüz, cinayet vesaire gibi şiddet olaylarına sebebiyet veren bir şeyi millete nasıl dağıttırır?

Aslında olay bu kadarla da sınırlandırılamaz… Insanların yalnızca dünyasını değil, ahiretini de mahvetmektir bu.

Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

Nur Suresi
19 – “İnananlar arasında kötü söz ve davranışın yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da, ahirette de acı veren bir azab vardır. (Her şeyi) Allah bilir; siz bilmezsiniz.”

Kendisi bira fabrikası kurmuştu, acaba onun reklamını mı yapıyordu? “Ben para kazanayımda millet sarhoş, ayyaş, serseri olmuş önemli değil” mantığı ile mi hareket ediyordu bilinmez.

Öte yandan, bazı Padişahlar’ın -şayet içki içiyordularsa- bunu “gizlemeleri” hem dünyevî, hemde uhrevî açıdan bakıldığında doğrudur. Halkın dünya ve ahiret saadeti için bu pisliğe bulaşmasını önlemekle beraber, bir kul olarak kendileri için günahlarını gizlemeleri de zarurîdir.

Nitekim Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu:

“Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: “Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!” der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah’ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir.” [Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990).]

Gördüğünüz gibi, Peygamberimizin (sallallahu aleyhi vesellem) beyanıyla sabittir ki, insan işlediği kötü bir ameli alenîleştirmemelidir, aksi takdirde affa mazhar olamayacağı bildirilmiştir.

M. Kemal Atatürk, bir yandan halkı bu pisliği içmeye teşvik ederken, diğer yandan kendi günahını alenîleştirmektedir.

M. Kemal’in manevi kızı Ülkü Adatepe, TRT ile yaptığı ve “Atatürk’ten Anılar” başlığıyla yayınlanan röportajında, M. Kemal’in kendisine “bira içirdiğini” söylemektedir. 5 yaşındaki bir çocuğa bira içiren birine “Önder” denebilir mi?

Sözkonusu röportajın ilgili bölümünü buradan izleyebilirsiniz;

***

Acaba M. Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz” derken, “Türkiye Cumhuriyeti ayyaşlar, sarhoşlar, serseriler ve züppeler memleketi olacak” mı demek istemişti? Böyle bir nesil mi tasavvur ediyordu?

Neyse…

Bu arada, demek ki Kazım Karabekir Paşa’nın söyledikleri de doğruymuş… O, Uğur Mumcu tarafından yayına hazırlanan hatıratında, M. Kemal Atatürk’ün kendisine:

“Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkûmdurlar. Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Onun için önce din ve namus telâkkisini kaldırmalıyız. Partiyi, bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma kolay ve çabuk olur..”[2] dediğini belirtiyor.

Bu konuda ele aldığımız M. Kemal Atatürk’ün sorumsuz davranışı, Karabekir Paşa’nın aktardığı bu sözler ile tam bir paralellik arzetmektedir.

Böyle birisi kesinlikle benim ATA’m olamaz. Biz, iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmakla mükellefiz, dolayısıyla kötülüğe teşvik edenler benim ATA’m olamaz.

Al-i Imran Suresi
110 – “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalışır ve Allah’a inanırsınız.(…)”

Son olarak şu Ayeti hatırlatalım istiyoruz:

Maide Suresi
90 – “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.”

***

Bu yazıyı okuduktan sonra altta bağlantısını vermiş olduğumuz videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz:

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] Cemal Granda, Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri, Hazırlayan: Turhan Gürkan, Fer Yayınları, Istanbul 1971, sayfa 186.

[2] Kazım Karabekir Anlatıyor, Hazırlayan: Uğur Mumcu, Tekin Yayınevi, Ankara 1993, sayfa 83, 84.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

23 responses to “Kemal Atatürk’ün; “Padişahlar gizli içerdi, ben açık içiyorum!” sözü hakkında”

  1. hilal Avatar

    ataturku yerle bir etmek cok kolay geliyor size ama unuttugunuz birsey var atatruk kimsenin agzina zorla ickiyi dayamadi. peygamber efendimiz bunu haram kilmistir. ataturk kendi iradesiyle kullanmistir ve gunumuzde cogu insan bunu kullaniyor bizlerde dahil kimse zorla kimseye yaptiramaz bu ulkeyi bize birakan laikligi getren adami boyle kucuk dusurmeyin yaptiginiz yanlis. ataturk sapka devrini getirdi bu dinsiz oldugu gostermez. ataturk alkol icti bu kimseyi ilgilendirmez kiyaslama yapacaksaniz eger su zamanda buyuk adamlarda illaki iciyordur hic biri namazina duskub degildir. ornegin bi davete giittiklerinde basbakan c. baskani vekiller veya komutanlar illaki iciyolardir siz bu yaziyi yazarken ne dusundunuz. ataturk bu ulkeyi kurtardi biz onun sayesinde suan rahatiz suan basimizda kral olabilirdi kadinlarin konusma hakki olmaya bilirdi. siz erkekler istedginiz gbi alti yedi kadinla evlene bilirdiniz eminim isinize gelirdi. ama unutmayin ataturk alkolude icse bu ulkeyi bize birakti eger bu yaziyi yazma hakkin varsa bile otur bi düşün size göre ya allaha yada ataturke tapmak gerekiyor ama allaha sukur ataturke tesekkur diyede bir secenek var. bunu unutmayin bir kiz olarak yaziyorum ve bu yazdogiminda sonuna kadar arkasindayim. suan ki donemde sizin hoca dedginiz insanlar alkole karsi gelenler devletin basina gecmek icin binlerce insan oldurdu hoca dediklerimiz sevip saydiklarimiz bunlar demekki bunun dinle alakasi yokmus eger dinle alakasi olsaymis suan 50 yil geriye gitmistik bu ulkeye tek bir ATATURK daha gelmez sizde yerle bir etmeyi birakin internette 1920 yilinda ataturkun gonderdigi telgrafini okuyan erdogan diye yazin bi okuyun derim meslisin acilisini cuma namazina getirdigini gorursunuz belki saygilar.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @hilal, sana inanmak isterdim ama maalesef gercekler böyle degil. M. kemal döneminde halk ickiye alistirilmistir. Laikligi getirdigi icin neden elestirmeyelim. Zaten laikligi getirdigi icin elestirilmesi gerekir. Sapka devriminin nesini savunuyorsun merak ettim dogrusu. M. kemalin bu ülkeyi kurtardigi falan yok. Basimizda kral olsa ne cikar? Ingilizlerin de basinda kral var. Danimarkalilarin da. Insan haklarinin bununla ne alakasi var? Kadinlarin neden konusma hakki olmayacakmis? Kemalist devrimle beraber kadinlar reklam panosu haline getirildiler. Para baronlari ürünlerini kadinlari kullanarak pazarliyor. Eger bu senin icin özgürlük ise ne mutlu sana… Bana göre kölelik tam da budur. Alti yedi kadinla evlenen kimmis? Sen bunlari nerden ögrendin? Bu yaziyi yazma hakkini neden m. kemale borcluyuz? Osmanlida da yazma hakki vardi. Ama m. kemal döneminde yoktu. Onun döneminde yazarlar gazeteciler istiklal mahkemelerinde yargilandi. Meclisin acilisini cuma namazina denk getirmesini neden burada yaziyorsun? Bununla maksadin nedir? Dindar oldugunu göstermek mi? Aslinda bu onun dindar oldugunu göstermez, tam aksine dini kullandigini gösterir. Dindar biri olsaydi icki icip millete de ictirmezdi. Devletin basina gelmek icin kan döken birini ariyorsan m. kemale bakmani tavsiye ederim. Bu ülkeye bir m. kemal daha gelmez demissin, aman sakin gelmesin.

      1. Kaliteli Prolar Avatar
        Kaliteli Prolar

        Konuyla alkasızda abicim bana neden ismet inönü uçak fabrikasını kapatı ben bu soru nun cevabını bulamıyorum cevap verirsen memnun kalırım ve duacın olurum ne olur bana yardım et

    2. gürsel başdemir Avatar
      gürsel başdemir

      Hanımefendi,yazınızda Atatürk dinsiz değildi demişsiniz,siz isterseniz önce nutku açayıp okuyun,nutukta Mustafa kemal Efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren «birleşik bir dünya devleti» kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz. diyor,size soruyorum,bir müslüman müslümanlığı bir yana bırakalım dermi,bir müslüman din kurmaktan söz edermi,din Allahtandır,bir müslüman kim islamdan başka din arasa hüsrandadır ayetini bilin Önce okuyun öğreninde ondan sonra konuşun.

  2. Nisa Avatar
    Nisa

    bu içerik gayet doğru ve mantıklı fakat layikliği getiren bu adam neden layikliğe uymaz neden dinle devlet işlerini birbirine karıştırır ki atatürk zamanında yüzlerce hoca islamı yaymaya çalışan insan hapse atıldı layik olduğu söylenen insanın layiklikle hiç bir alakası olmamasıda bir gerçek

  3. pelin Avatar
    pelin

    nisa…sen gerçekten bilgilerin doğruluğunu teyid edecek donanıma sahip olsaydın laik kelimesinin yazılışının doğrusunu bilirdin 🙂

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Pelin hanim, kusura bakmayin ama sizde akil-mantik olsaydi yalnizca bir kelimeyi “yanlis” yazan birini hemen “bilgisiz” ilan etmezdiniz. Kaldi ki yanlis yazilmis da degildir. Eskiden “layik” denirdi. Eger bunu yazmak bir insani bilgisiz-cahil yapiyorsa, o halde en büyük cahil M. Kemal’dir. Zira o, Nutuk’ta “layik” tabirini kullaniyor. Yani size göre M. Kemal en büyük cahildir, cünkü “cehaletine” bakmadan Nutuk’u kaleme almis. Netice olarak siz ya kendi cehaletinizi itiraf edeceksiniz, ya da M. Kemal’e de cahil diyeceksiniz.

      Buyrun, “Türk Devrim Tarihi Enstitüsü” tarafindan yayinlanan Nutuk’ta “layik” kelimesinin gectigini gözlerinizle görün. Asagidaki baglantida yer alan 2. resme bakiniz;

      M. Kemal Atatürk’ün okuttuğu Lise Tarih kitabı


      .

      1. Anti kamalist Avatar
        Anti kamalist

        Sayın admin yazilarinizda lütfen k”a”mal adını kullaniniz.Cunku bu adamın ismi Kamal.Kendi bile Mustafa Kemal ismini reddetmiş .
        Ayrıca hakikatleri insanlara gösterdiğiniz için size minnettarım.Bilmeyen insanımızın bu gerçekleri öğrenmesinin acil olduğunu düşünüyorum.Yillarca bize yutturulan yalanları sizin sayenizde öğrendim tekrardan minnettarım size.

  4. ismail Avatar
    ismail

    kadir ağa bu konulara hiç girmeseydin keşke şimdi birisi çıkıp kazara ayyaş dese en az 3milyon kişi birlik olup ayaklanır memleketi yakar yıkar bunlar

  5. ismail Avatar
    ismail

    you tubede var. mustafa kemal 2. abdülhamit dönemi suriyede sürgünde olduğu yıllarda şam yafa taraflarında subay arkadaşlarıyla meyhanede içerlermiş. tabi bazen osmanlıyı yıkım plannları duyulmasın diye meyhane bile kapatıyorlar. bir gün üst rütbeli bir subay meyhanede basmış bunları. m.kemale tokat atacakmış. ya m. kemal karşılık verirse korkusu başlamış arkadaşlarında. komutan vurmaktan vazgeçmiş. ama bunun apoletlerini sökmüş düğmelerini koparmış söylenerek çekip gitmiş. m.kemal hazır ol vaziyetini hiç bozmamış. subay gidince m. kemal özür dileyecek demiş. sonraki günde m. kemalin apoletlerini düğmelerini özür mahiyetinde diktirmiş o komutan
    kemalist kafa meyhanedeki osmanlıyı yıkım planlarından bile büyük adam imajı çıkarıyor. bu olay ya tamamen yalan yada o subaya açıkca söylendi. ingiliz fransızlarla yazışıyor. onlar buna devlet verecek diye. adamda kendi geleceğinden korktu.
    Ayıptan büyük adamlık çıkmaz.

  6. İzmirli Avatar
    İzmirli

    Bir Deist olarak Atamla bir kere daha gurur duydum. Bugün en modern ve özgür geçinen grup bile sanki kötü bir şeymiş gibi içkilerini saklamaya başladı. Beyni uyuşturan şey dindir, içki değil.

    1. Burakreis Avatar

      Kamâl Atatrük deist bile değil.Mâdem içkiyi bu kadar seviyorsun çoluk çocuğuna içir ve yeğenlerine komşu çocuklarına da dağıt.
      Bütün sülâlene de mini etek giydir.

  7. ismail Avatar
    ismail

    ABD de ayyaş bir babanın oğlu kendiside içkici. aslında zengin ama içiyor adam. içkili iken karısını arkadan yanlış yerden becerirmiş. karısı ahlaksız diye bırakıyor bunu.bu adam erkek sokak çocuklarına yöneliyor. 10-20- 30 ve dahası. becerip becerip öldürüyor. sonunda anlaşılıp adam yakalanarak idam ile öldürülüyor içmese olmayacaktı bunlar. Müge Anlının programında çıktı. Adam ayyaş. içkiye para yetiştiremiyor. kendi karısı dahil karı satmaya başlıyor. içki parası bulmak adına. tabiki böyle işlerin sonu hep cinayet. arkadaş arkadaşa içiyor. ayıkken iyi. içtikten sonra birbirlerinin anasına bacısına karısına sövüyorlar birinden birisi ölüyor. içkiliyken trafik kazası yapıyorlar 3 günahsız ölüyor. (bakınız emrah serbes olayı daha benzeri pek çoğu). İçki (haşa) Allah yok dedirten bir sapıklıktır. lgbti lilere bir bak bakalım aralarında içki içmeyen varmı. Kaç sarhoş biliyorum sokakta bağıra bağıra Allaha küfreden. içki bütün kötülüklerin anasıdır. Beyni uyuşturan şeytani din olan deizmi size hoş gösteren sizi cenabet gezdiren içkinin ta kendisidir. yada zaten ispanya kökenlilerdensin.

  8. Berra Avatar

    Mustafa Kemal Atatürk aslında sizin gözünüzde Cumhuriyetin kurucusu arkadaşlar, ama bunların hepsi yanlış. Atatürk birincisi osmanlıcayı iptal etti ve latinceye geçti bunun sebebi kuran-ı kerim ‘ in dili arapça olduğu için insanların kuran okumasını engellemekti. Camileri ahıra çevirdi , bu sayede insanlar dinlerinden koptu. Kılık kıyafeti değiştirdi , kadınların baş örtü takmalarını engelledi. Atatürk bu milleti islam dininden ayırmaya çalıştı. İmamları öldürdü , din adamlarını öldürdü. Lütfen gerçek olarak bilinenlere inanmayın !

  9. Hatice Avatar

    Berra , söylediğin çok doğru . Milletimiz bunu öğrenmeli ! Ancak bilenler çok nadir maalesef.
    Lütfen Atatürk cumhuriyeti kurdu diye onu çok sevmeyin . Şayet Cumhuriyeti kurmak o kadar da emek verilecek bir şey değil. Şuan kullandığım Türkçe dili bile yarısı Farsça, diğer yarısı Arapça içeriyor. Kur’an dili Arapça ! Bu yüzden Atatürk latince alfabesini kurdu. İmamları ve din adamlarını da öldürttüğü çok doğru. LÜTFEN GÜNÜMÜZDEKİ YALANLARA İNANMAYIN !!

  10. Zeyneb Avatar

    Berra, Hatice ben de size katılıyorum . Atatürkü o kadar çok sevmiş ki bu millet, artık okullarda 29 Ekim kutlamasında Atatürk resmi koyup ona secde eden çocuklar var !! Biz yıllarca yanlışı bilmişiz . Atatürk islam dinini engelleyen adam , onu sevmeyin ! Bunu 4-5 ay önce öğrendim ve bu konu hakkında araştırdım . Bir sürü islam kurumu aynı düşüncede. Belgelerle gerçek tarih , teşekkür ediyorum gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştığınız için . Ve bu düşüncelere inanan bir kaç kişiye de teşekkür ediyorum . Bu siteden ricam , lütfen bu düşünceyi herkese bildirin , bir şekilde yayın . Çünkü bir kaç yıl sonra 29 Ekim’de okullarda çocuklar Atatürk’e Peygamber efendimiz Hz Muhammed ( sav )’ den ve belki Allah ( cc ) ‘ tan daha fazla bağlanacak ! Bu siteyi uzun zamandır takipteyim . Umarım bütün halk gerçekleri bir gün anlar..

  11. Fatıma Kevser Avatar

    Bende Berra ‘ ya katılıyorum . Atatürkün İslam ile ilgili söylediği şeylerden bazıları :
    Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra gerçek düşüncelerini saklamıyor ve her platformda açıklıyordu. İşte o sözlerden bazıları:

    Kuran: “Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları”
    …Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. M. Kemal (Kaynak: Söylev ve demeçler, cilt 1, s 389. (1 Kasım 1938′deki son meclis konuşması)

    “Suçlu Allah’ın dinidir.”
    Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)

    “Kuran’ın yasalarını Muhammed yazmıştır.”
    Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)

    “Din, körü körüne bağlanmaktır.”
    Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur, din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)

    “Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar (!)”
    Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)

    “İnsanları Allah değil “tabiat” üretti”
    Natür (Tabiat) insanları üretti, onları kendisine taptırdı da… M. Kemal (Kaynak: Atatürkten Düşünceler, Derleyen: Prof. Enver Ziya)

    Çünkü malumdur ki, insan tabiatın mahlukudur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
    “Duanın faydası yoktur.” M. Kemal
    Ali Kılıç (İstiklal mahkemeleri savcısı, merhamet nedir bilmez)anlatıyor: “Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri girdiğimiz zaman atatürkün önüne sırmalı elbiseler giyinmiş bir imam dikildi. Atatürk ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırarak: “Dua etmeden girilmez!” dedi. Atatürk, “Bu yurt askerin süngüsü ile kurtarıldı ve bu meclis onun gayretiyle kuruldu. Yoksa senin duanla değil! Çekil oradan!” dedi ve imamı eliyle iterek meclise girdi.” (Kaynak: Kemal Arıburnu, Atatürkten Anekdotlar-Anılar)

    Aynı M.Kemal yanına hocaları alıp dualarla meclisi açmıştı. Ama artık emeline ulaşmıştı. İktidarı ele almış ve içindekileri alenen dışa vurmaya başlamıştı.

    “Arapların dini Türkleri mahvetti”
    Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir milletti. Arap dinini kabul ettikten sonra Türk milletinin milli rabıtaları gevşedi; milli hisleri ve heyecanı uyuştu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, bir arap milleti siyasetine müncer oluyordu. M. Kemal (Kaynak: Medeni bilgiler ve Atatürkün El Yazmaları, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365)

    Hocaları toptan kaldırmadıkça hiçbir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkilabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.
    M. Kemal (Kaynak: Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası; Emre Yayınları, Aralık 1991, s 165.)

    İnsanlar ilk devirlerinde pek acizdi. Kendilerini koruyamıyorlar, hiçbir hadisenin de sebebini bilmiyorlardı. Kendilerini koruyacak bir kuvvet aradılar. Nihayet insanlık vicdanında bir kuvvet yarattı. O da işte Allah’tır. Herşeyi ondan beklediler, ondan istediler. Hastalıktan, felaketten korunmayı hep Allah’larından istediler. Fakat modern çağlarda insan herşeyi Allah’tan beklemedi. Ancak toplumdan bekledi. Her şeyin koruyucusu insan cemiyetidir. Bizi koruyan, refah içinde yaşatan toplumdur.
    M. Kemal (Kaynak: Enver Behnan Şapolyo, Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi, 1932, s 305.)

    Masum ve cahil insanları, yüzlerce Allah’a taptırmak veya Allah’ları muayyen gruplarda toplamak ve en nihayet bir Allah kabul ettirmek, siyasetin doğurduğu neticelerdir. M. Kemal (Kaynak: Türk Tarihinin Ana Hatları, 1930, Devlet Matbaası, s 220-221 )

    İnsanlar, kurtçuklar gibi sulardan çıktılar en önce… İlk ceddimiz balıktır. İşler daha daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. “Biz maymunlarız”; düşüncelerimiz insandır. M. Kemal (Kaynak: Ruşen Eşraf Ünaydın, Atatürk Tarih ve Dil Kurumları, s 53.)

    Muhammed, iptida Allah’ın resuluyüm diyerek ortaya çıkmamıştır, bunu düşünmemiştir. Bu düşünce, senelerce mücadele ettikten ve fikirlerini neşreyledikten sonra kendisinde hasıl olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Nokta Dergisi, 17 Kasım 1985)

    Muhammed’in peygamberliğinin başlangıcına dair birçok eski rivayetler vardır. Bunlar artık efsanelere karışmıştır. Hakikatte peygamberin ilk söylediği Kuran ayetinin ne olduğu malum ve belki de mazbut değildir. Kuran sureleri Muhammed’e açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdi. Muhammed’in söylediği sureler uzun bir devirde dini düşüncelerinin ürünü olmuştur. Muhammed, bu surelere birçok çalıştıktan ve incelemeler yaptıktan sonra edebi şeklini vermiştir. M. Kemal (Kaynak: Afet İnan, Atatürkün El Yazmaları, 2000′e Doğru Dergisi, 8. Sayı, s 15-16.)

    “Beyni sulanmış hafızlar”
    Türk milleti, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. M. Kemal (Kaynak: Medeni Bilgiler, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365.)

    Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.(Kaynak:İstanbul, Tekin Yayınevi, 1990, s 83-84.)

    Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M. Kemal (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk, s 447.)

    HERKESİN GERÇEKLERİ BİLMEYE İHTİYACI VAR !!!!

  12. Çağan Avatar

    Bu sayfada attığınız video linki bozuk başka bir yerde bu video var mıdır. Bir de 5816 sayılı kanun kaldırılırsa daha çok bilgi ortaya çıkar mı.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.