Atatürk’ün hayvan sevgisi

Published by

on

Atatürk’ün hayvan sevgisi

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

atatürkün hayvan sevgisi atatürkün köpegi foks fox

M. Kemal Atatürk’ün köpeği Foks

***

Yanlış anlamayın, gerçi başlık “Atatürk’ün hayvan sevgisi” ama, şapka takmadıkları gerekçesiyle insanları asıp kesen[1] ve onlara “hayvan” diyen[2] birinin, hayvanlara sevgi beslediğini iddia edecek değiliz. Böyle bir iddiada bulunup gülünç duruma düşmek gibi bir niyetimiz yok. Bu tür çelişkiler kemalist kalemşörlere mahsustur.

Duymuşsunuzdur, M. Kemal Atatürk’ün Foks isminde bir köpeği vardı ve M. Kemal’in elini ısırdığı gerekçesiyle öldürülmüştü. Bu olay kemalistler tarafından genelde şöyle anlatılır:

“Köşke ikinci bir köpek gelmesini *kıskanan* Foks, bir gün kendisini kaldırmak isteyen Atatürk’ün elini ısırır. Ancak (yaşamı boyunca hayvanların öldürülmesine karşı çıkan, başıboş kedi ve köpeklerin Hayvanseverler Derneği aracılığıyla sahip edinmelerini sağlayan) Gazi, Foks’un davranışına hiç sinirlenmemiş, eli pansuman edilirken şöyle demiştir: – Fenalık yapmak için ısırmadı…’’

Anlaşılan kemalistler, Foks’un öldürülmesini haklı gösterebilmek için onun “kıskanç” olduğunu belirtme ihtiyacı hissettiler. Yalnız bu kadarla yetinseler yine iyi. Güya M. Kemal Foks’u kaldırmak istiyormuş ve bunun üzerine Foks da onun elini ısırmış.

Ne kadar “kötü”, “hadsiz”, “nankör” ve “çekilmez” bir köpek değil mi? Sen gel, seni yunan köpeği olmaktan kurtaran(!) adamın elini hiç yok yere ısır!

Bakalım gerçekten öyle mi olmuş…

Bu olayı, 3 Temmuz 1927′den ölümü olan 10 Kasım 1938′e kadar M. Kemal’in yanından hiç ayrılmayan ve bu müddet zarfında M. Kemal Atatürk’e hizmet eden Cemal Granda’dan dinleyelim:

“Bir gün Atatürk’ün elini sarılı gördük. (Atatürk’ün köpeği) Foks ısırdı dediler. Olay gece olmuş. Atatürk, ne olmuşsa olmuş, Foks’a kızmış. **Kamçıyla** başlamış dövmeğe. **Vurdukça** hayvan geri geri gitmiş. Fakat **kamçının dozu artınca** da saldırıp elini ısırmış. Elinden kan akmağa başlayınca zile basmış. Hemen koşup kanları oksijenli suyla yıkamışlar. Tendürdiyot sürmüşler. O gün elini sarılı görünce hepimiz meraklanmıştık. Demek ki, meselenin aslı buymuş. Bunun üzerine köpeği Köşkten uzaklaştırdılar, çiftliğe götürdüler. Yakınlarından birkaç kişi “Sahibini ısıran köpekten hayır gelmez” diye öldürülmesi için Atatürk’e israr ettiler. Izin verdi mi, vermedi mi bilmiyorum ama, Foks o günlerde öldürüldü.”[3]

M. Kemal’in hizmetçisi olayı böyle anlatıyor.

Ancak kemalistler, M. Kemal’i haklı gösterebilmek için bir köpeği bile itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Tıpkı yaklaşık bir asırdır sistematik bir şekilde Osmanlı’yı itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi.

NOT: Hayvanları Koruma Derneği’ni, köpeğe şiddet uygulayan M. Kemal Atatürk’ü kınamaya davet ediyoruz.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/04/30/m-kemal-ataturkun-sapka-zulmu-ve-istiklal-mahkemesinde-asilan-alimler-hocalar/

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/09/26/istiklal-mahkemeleri/

[2] https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/11/11/ataturkun-insana-verdigi-deger/

[3] Cemal Granda (Çelebi), Atatürk’ün Uşağı İdim, Yayına hazırlayan: Turhan Gürkan, Hürriyet Yayınları, Istanbul 1973, sayfa 196.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

26 responses to “Atatürk’ün hayvan sevgisi”

  1. Tilbe Avatar
    Tilbe

    Atatürk olmasa ne olurdu bir düşündünüz mü ?

    1. Kemalist Avatar
      Kemalist

      Tabii ki de düşünmediler. Öyle bir kabiliyetleri yok çünkü.

      1. Antikamalist Avatar
        Antikamalist

        Sizin gibi bir bağnazın burada ne işi var?

      2. AntikamalİT Avatar
        AntikamalİT

        Kemalist için bkz. kendindeki kusurları başkalarına kakalamaya çalışan.

    2. EBUBEKİR ŞAMANOĞLU Avatar
      EBUBEKİR ŞAMANOĞLU

      FARK VAR MI ACABA?GENE İŞGAL ALTINDAYIZ GENE IRZ NAMUS YOK.KORE GİBİ GERÇEK VE TAM BAĞIMSIZ DEĞİLİZ.TEK SUÇLU O TAPTIĞINIZ KİŞİDİR.HEM CENGİZHAN DURURKEN O DA KİMMİŞ?

    3. alkaponkerim Avatar
      alkaponkerim

      o bizi kurtarmasaydı gavurlar hilafeti,şeriatı,Kuranı,haccı,ezanı,Arap alfabesini kaldırırlardı.
      Dansı,baloyu,baleyi,güzellik daha doğrusu rezillik yarışması adı altındaki et pazarlarını,faizli bankayı,ırkçılığı,alkolü,fuhşu millete dayatırlardı ve özendirirlerdi.

      Gavurlar her yere yüzbinlerce put dikip milleti yoldan çıkarmak isterlerdi.

      Neyse ki o bizi kurtardı da…

  2. allbundy Avatar
    allbundy

    temcit plavı olurdu 🙂

  3. Gofançezikerro Avatar
    Gofançezikerro

    Dangalak verdiğin kaynaklar yine bu sitenin kaynakları. Kendi kendine gelin güvey oluyon işte. Kendini parmaklayan tiplerden bunlar

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @gofancezikerro, bu yazinin kaynagi 3 nolu dipnotta verilmistir. gösterdigim diger iki dipnot ise zikrettigim hususlarla ilgili bir kaynak vermek yerine, bastan asagi kaynak ihtiva eden yazilara yönlendirmekten ibarettir.

  4. Kemalist Avatar
    Kemalist

    Bu arada Atatürk hayatta olsaydı emin ol seni de çok severdi. Çünkü hayvan sevgisi bunu gerektirir.

    1. EBUBEKİR ŞAMANOĞLU Avatar
      EBUBEKİR ŞAMANOĞLU

      SENİN GİBİ ÇAKALLARDAN BAŞLARDI SEVGİYE.BİZE YAKLAŞAMAZDI.ÇÜNKÜ KURDA TAPARIZ.

      1. Kemalist Avatar
        Kemalist

        ulan şerfsiz herif Türküm diye geçiniyosun lan hiç mi düşünmedin lan gavurlar bu toprakları işgal etse sen şu an ingiliz fransız olcaktın bi de milliyetçiyiz diye geçiniyosunuz. Otur bi düşün Atatürk olmasa napardın diye.

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        M. Kemal’in vatan kurtardigi falan yok. Artik bu yalanlari birakin. Türkiye Cumhuriyeti’nin sinirlari emperyalistler tarafindan cizilmis ve M. Kemal’e “ihale” edilmistir. Tipki Irak, Misir, Suudi Arabistan’da vs. oldugu gibi. Bunun karsiliginda Müslümanlar Atatürk inkilaplariyla batililastirildi. Inkilaplarla batililasan bir toplumun topragini isgal etmek aptalcadir, bosuna masraftir. Emperyalistler M. Kemal’den batililasma sözü aldiklari icin su anki Türkiye sinirlarini ona ihale edip cekip gittiler. M. Kemal ingilizlerle, fransizlarla, italyanlarla, Ruslarla savasmis degildir. Bunlar kendileri cekip gittiler.

  5. Derin Avatar
    Derin

    Yaa ahah başka bi şey bulamadınız mı yani ne uydursak da Atayı kötülesek diye bakıyosunuz…Başka işiniz yok mu sizin?Sürekli bi geçmiş olayları didikleyip güya belgelerle şanlı Türk milletinin Atasını kötülemeye çalışıyosunuz bu şekilde elinize ne geçicek cumhurbaşkanlığı falan mı vercekler

    1. EBUBEKİR ŞAMANOĞLU Avatar
      EBUBEKİR ŞAMANOĞLU

      ORTA ASYA ATALARIM DURURKEN SOYSUZLARA ASLA TAPMAM.SİZLER TAM BİR YOBAZSINIZ.

      1. Ahmet Avatar
        Ahmet

        Sus lan velet

  6. sinan Avatar
    sinan

    Senin ananı sikiym orospuçocuğu AKP NİN PKK nın köpekleri soyunu suçlayan dinsizler

    1. Murat Avatar
      Murat

      @sinan hoştt lan ordan yalancı şerefsiz sen önce chpkk’ya bak hain diktatörün kalleş partisi chp ! chp terör örgütüdür ilk kurulduğu zamandan beri aynıdır ! artık kabullen chp fosilleşmiş bir terör örgütüdür tıpkı hdpkk gibi nitekim dhkp c adlı terör örgütünün çoğu atatürkçü(kemalist) komünist solcudur ! sizin hareket ordusu ve ittihat terakki adlı terör örgütlerinden farkınız yok darbeci solcu köpekelr

  7. Özlem Avatar
    Özlem

    Onlar sevgiyi ne bilirler şefkatle ne anlar. Bunca mazlum çocukların ölümünden yetim kalmalarından bu şerefsizler sorumlu.
    Yani aklımın almadığı, bu adi herifleri bize senelerce kahraman diye tanıttılar. Olmasaydı napardık düşüncesiyle…
    Hainleri kahraman diye tanıtan yalancılar. Hepsinin dersini vereceğiz beklesinler az kaldı

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Özlem, öfkenizi anliyorum, ama biz kimseye hesap sormayacagiz. Hepsini affedecegiz, tipki Mekke Fethi’nde oldugu gibi.

  8. ismail Avatar
    ismail

    Ebu bekir şamanoğlu demişki Fark varmi acaba gene işgal altinda gibiyiz. İrz namus yok. Kore gibi gerçek ve tam bağimsiz değiliz. Tek suçlu o taptiginiz kişidir cengiz han dururken oda kimmiş.
    …….
    Cengiz han ile çocuklari ve ilk kuşak torunlari ne türktür nede musluman. Tarihin gorduğu en buyuk canavardir bunlar. Ortaasyada, iranda, afgan diyarinda, irak ve anadolu selçuklu topraklarinda sayilari on milyona varan insanlari katlettiler. Musluman olduklari için. İnsan kafalarindan kuleler yaptilar.tarihin bilinerek yazilmasi daha akillica değilmi.irz namus yok, bu cumlede çok ağir ve gerçeklik payi ne kadar. Sanki butun herkes köşe başlarinda gayri ahlaki işler yapiyor. Rastgele sallamak diye buna denir.kore derken kuzey koreyse kasit diktanin dik alasi. Tam bizim 1920 ler 30 lar gibi.

  9. Sultan Abdülhamit Han Avatar
    Sultan Abdülhamit Han

    Alman Nazileri neyse bizdeki kemalistler de odur. Ortada bir katliam var! Şapka kanunu için asılan bir nesil ve tüm örf adetlerinden hatta ve hatta dininden koparılmış bir nesil … Ve bunu alkışlamamızı, sevmemizi bekleyen; denize döküldü denilen yunan artığı bir güruh var… Biz Selçuklu, biz Osmanlı torunuyuz … 1071’de Anadolu’nun kapısını açtık. 1453’de çağ açıp çağ kapattık.. siz ve sizin dedeleriniz ne yaptı?! Ha pardon sizin dedeleriniz kadınlarımızın bacaklarını açıp güzel bacak yarışması yapıp haçlıların ve şeytanın hizmetkarı olma yolunda emin adımlarla ilerlediler… Müslüman mahallesinde salyangoz satma devri bitti elhamdülillah… Artık bu millet sizin ve sizin gibilerin absürt hikayelerinize inanmıyor… Herkes kendi dedesine saygı duymaya ve sahip çıkmaya başladığı gün bu memlekette sizin esameniz okumaz…

  10. ismail Avatar
    ismail

    Abdulhamit ismiyle yazan milletin gozunu açan Kadir ağayla benim yazilar. Bana yazmadin değilmi o yaziyi. Ben ustteki yazimda sadece Cengiz hanin islam duşmani ve tarihteki en buyuk canavar olduğu bilinsin istedim. Butun kadinlar şöyle böyle diyerek sanki her kadin aşifteymiş gibi gösterilmeside doğru olmaz. Irz namus yok sozu genele hitap eder. Bu millete haksiz damgadir. Dikkatli ifade lazim, kore bağimliymiş bağimsizmiş bize ne. Asyanin öte ucunda. Yorumlar yapilirken akil mantik terazisinde tartilmali.
    Kemalistmiyim. Kadir ağa ne kadar Kemalistse bende o kadarim.

  11. dilbersan Avatar
    dilbersan

    BENDE HAYVAN KORUMA DERNEĞİNİ SİZE KINAMAYA DAVET EDİYORUM. İNSAN BU KADAR ALÇALABİLİR ALÇALMAK YANLIŞ KELİME SİZ ÇUKURSUNUZ

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @dilbersan adli yorumcuya…

      Neden bizi hayvan koruma dernegine sikayet ediyorsunuz? Biz M. Kemal’in ne yaptigini yazdik, bir hayvanin degil. Yoksa siz yanlis mi anladiniz?

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.