Adolf Hitler: Kemal Atatürk’ün Türklerle hiçbir alakası yoktu

Published by

on

Adolf Hitler: “Kemal Atatürk’ün (ırkan) Türklerle hiçbir alakası yoktu”

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

percy ernst schramm atatürk hitler türklerle hicbir alakasi yoktu

Ünlü Alman dergisi “Der Spiegel”de yayınlanan yazı

***

Alman tarihçi Prof. Dr. Percy Ernst Schramm ünlü Alman dergisi “Der Spiegel”de yayınlanan bir yazısında, Adolf Hitler’in M. Kemal Atatürk hakkında, (ırkan) Türklerle hiçbir alakası yoktu.” dediğini aktarmaktadır.

(NOT: Az kalsın dünyaya hakim olacak olan Adolf Hitler sizce “boş” mu konuştu?)

 

**********

 

KAYNAK:

Prof. Dr. Percy Ernst Schramm, “Adolf Hilter – Anatomie eines Diktators” (Adolf Hitler – Bir Diktatörün Anatomisi), Alman Dergisi “Der Spiegel”, 19 Şubat 1964, sayfa 59.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

4 responses to “Adolf Hitler: Kemal Atatürk’ün Türklerle hiçbir alakası yoktu”

  1. ali Avatar
    ali

    enteresan….

  2. thehun Avatar
    thehun

    aynı bilgi hitlerin masa sohbetleri kitabında da geçer.

  3. ismail Avatar
    ismail

    Ana britanikada ata için irk olarak dönme denirmiş, atatürkçu ünlülere baktim you tubede. Ya kizillar, ya sabetaycilar, yada tamamen ateistler. İşte Ata türkiyeyi böylelerine yönettirmek için getirildi ülkenin başina. Namaz kilanlara devlet kapilari duvar oldu onun döneminde. İstanbul emniyet muduru varmiş ata zamaninda. Dünyanin en buyuk adami çörçil, sonra atatürk, sonrada benim dermiş. Adamin adı deliye çikmiş. Ben hazreti Alinin soyundan geliyorum diye övünürmüş. Öyle olduğu içinmi söylüyor bunu, hayir alevilerden olduğu için. O adama deli diyorlar.
    Ata için peygamberimizin soyundan geliyor, 4 yaşindan beri hafiz, her yaptiğini peygamberimizden ilham alarak yapmiştir diyenlere ne diyeceğiz peki. Ya tam timarhanelikler yada analari yalancilarla haşir neşir olmuş.

  4. İsmi kazım değil Avatar
    İsmi kazım değil

    Kırmızı kutucuk içine alınmış Adolf Hitler’e ait olan sözleri şöyle çevirebiliriz:”Lombardiya’da da yoğun Alman etkisinin görüldüğünden bahseder Hitler. Hatta Almanlar kendi imparatorluklarını kurmak için bazı Çarlara( devlet başkanı diye de alabiliriz) yardım etmişlerdir diye buyurur Hitler.Atatürk, mavi gözlü ve Türklerle hiçbir bağlantısı bulunmayan birisinin Hitler tarafından bir kripto Alman olduğu iddia edilmiştir. Hitler’e göre bu gerçekler “Alman ırkının dünyaya hükmetmeye vakıf ve bu konuda becerikli olmasına kanıt”tır. “Bütün bu yöneticilik vasıfları Almanların dünyaya hakim olmaya dair istemsiz(bilinçsiz) dürtülerine(şiddetli arzularına) işaret eder.”

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.