M. Kemal Atatürk şapka ile Sabetay Sevi’nin intikamını mı aldı?

Published by

on

M. Kemal Atatürk şapka ile Sabetay Sevi’nin intikamını mı aldı?

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

Hahamlar ve Yahudi dininin sembolü Şapka

***

Bildiğiniz gibi, 31 Mayıs 1665 tarihinde “Mesih” olduğunu iddia eden ve “dönmelik” olarak bilinen bir mezhep kuran Sabetay Sevi, Osmanlı Devleti’nde Saray’da muhakeme edilmişti… Konuşulanları tercüme eden ise Cerrah Kasım Paşa idi. “Mesih” iddiasında bulunduğu için Sabetay Sevi’den mucize göstermesi istenmişti.

Peki, gösterebildi mi?

Bu sorunun cevabı için Sabetay Sevi konusunda en önemli araştırmacılardan biri olan Gershom Scholem’in kitabına bakalım:

“Cerrah (Kasım Paşa) ona “Bir mucize gösterebilir misin?” diye sordu. “Hayır” cevabını alıncada “O halde senin akıbetinin ne olacağı bellidir” dedi. Bunun üzerine Sabatay Sevi, diz çökerek Müslümanlığa kabu­lünü istirham etti. **Yahudi şapkasını yere atarak tükürdü** ve Yahudi dini aleyhine konuştu.”

Ingilizcesi şöyle:

“(The physician…) asked him whether he could perform a miracle, Sabbatai answered that he could not. The physician then told him that his fate was sealed unless he converted to Islam, whereupon Sabbatai fell on his knees, imploring the sultan to accept his conversion **and he threw his Jewish hat down and spat on it** and reviled the Jewish religion and publicly desecrated the name of Heaven.”[1]

Mucize gösteremeyen Sabetay Sevi, idam edileceğini anlayınca “güya” Müslüman oldu ve “Yahudi şapkasını yere atarak tükürdü”.

Yani yahudi dininin sembolü olan şapkayı yere attı ve üzerine tükürdü. Hani şu M. Kemal Atatürk’ün Müslüman millete zorla giydirdiği yahudi dininin sembolü olan şapkayı.

Padişahın huzurunda yere atılıp üstüne tükürülen “yahudi dininin sembolü olan şapka”, M. Kemal Atatürk tarafından Müslüman milletin başına kanun zoruyla geçirilmiştir. Karşı çıkanlar ise darağaçlarında sallandırılmışlardır.[2]

Acaba M. Kemal, Müslüman millete zorla şapka giydirmekle Sabetay Sevi’nin intikamını mı alıyordu?

Kesin olarak bilemiyoruz ama bildiğimiz bir şey var, o da 1626 yılında Sabetay Sevi’nin doğduğu şehir olan Izmir’in; M. Kemal Atatürk tarafından 16.06.1926 tarihinde ziyaret edilmesidir. 6 sayısının yahudilerde özel bir anlamı olduğu söylenir. Bu konu, numeroloji ilmi alanına girer, ancak burada bir mesaj verildiği akla gelmiyor değil… Düşündürücüdür.

Hele, Eliezer Ben Yehuda’nın oğlu Itamar Ben-Avi’nin, M. Kemal’in 30 Eylül 1911’de Kudüs Kamenitz Oteli’nde kendisine “Sabetay Sevi’nin soyundan geldiğini” söylediğini iddia etmesi[3], bizi daha çok düşündürüyor. Öte yandan, Sabetay Sevi’nin Selanik’i ziyaret ettiği ve Selanik’in Yahudi ve Sabetayist kenti olduğu bilinen bir gerçek.[4]

M. Kemal Atatürk’ün Selanik’te Sabetayist Şemsi Efendi mektebinde okuduğu da altı çizilmesi gereken başka bir ayrıntı.[5]

Yukarıdaki suale ve daha başka birçok suale cevap bulabilmek için bu girift ilişkiler ağının mutlaka araştırılması gerekiyor.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] Gershom Scholem, Sabbatai Sevi, The Mystical Messiah, 1626-1676, Bollingen series XCIII, Princeton Uni­versity Press, sayfa 680.

[2] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/30/m-kemal-ataturkun-sapka-zulmu-ve-istiklal-mahkemesinde-asilan-alimler-hocalar/

[3] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/26/m-kemal-ataturk-sabetayist-miydi/

Ayrıca bakınız; http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/01/yahudi-yazardan-sok-iddialar-ataturk-donmeydi/

[4] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/28/selanik-bir-yahudi-kenti-kemalist-kaynakli-paylasim/

[5] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/30/m-kemal-ataturkun-ogretmeni-semsi-efendinin-gercek-ismi-simon-zvidir-kemalist-kaynakli/

***

Sabetaycılık hakkında sitemizdeki bazı konular:

*

Sabataycılık (Dönmelik) hakkında kısa bilgi:
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/27/sabataycilik-donmelik-hakkinda-kisa-bilgi/

***

Sabetayistler nerelerde ikamet ediyorlardı ? (Kemalist kaynaklı paylaşım) :
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/26/sabetayistler-nerelerde-ikamet-ediyorlardi-kemalist-kaynakli-paylasim/

***

Neden Gavur Izmir? (Kaynağımız bir kemalist) :
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/23/neden-gavur-izmir-kaynagimiz-bir-kemalist/

***

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sabetaycılar:
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/24/ataturkcu-dusunce-dernegi-ve-sabetaycilar/

***

Ittihat ve Terakki, Selanik Dönmeleri (Sabetayizm), Masonlar, Yahudiler ve Sloganları:
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/08/20/ittihat-ve-terakki-selanik-donmeleri-sabetayizm-masonlar-yahudiler-ve-sloganlari/

***

Türkiye’nin uygarlaştırılmasında (!) Sabetayist rolü:
http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/09/18/turkiyenin-uygarlastirilmasinda-sabetayist-rolu/

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

17 responses to “M. Kemal Atatürk şapka ile Sabetay Sevi’nin intikamını mı aldı?”

  1. Lale Avatar
    Lale

    Onun için mi sürekli Türk olduğunun altını çizip Türk milletini hep yükseltmiştir?
    Hayatına bakıldığında sabateist olup olmadığı anlaşılır bence.Hayatının hiç bir evresinde yahudi olduğunu belirtir bir iz yok bence. İzmir ziyareti tesadüfi olamaz mı? Adam neden saklasın? Ülke kurtarıyor yokluk içinde. Bu kadar umursaması, insanlara şapka giydirmek için olamaz 😀 Şapkadan YOLA çıkarak bu çıkarımları yapmak ne kadar sağlıklı olur doğrusu bilmiyorum !

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Lale hanim, demek M. Kemal sürekli Türk oldugunun altini cizmis. Rica etsem “Ben Türküm” dedigine dair temel kaynaklardan 3 tane zikredebilir misiniz? Yahudi oldugunu belirtir bir iz var mi demissiniz. Hizmetcisi Cemal Granda’nin “selanikten bol yahudi cikar” sözünü duyunca, “benim icin de yahudi demek istiyorlar. Napolyon da korsikali bir italyandi ama fransiz olarak öldü” cevabini vermistir. Bunun manasi nedir?

      Türk milleti kemalist rejimden sonra ne zaman yükseldi? Uluslararasi arenadaki basarilari nedir? Iktisadi sahadaki basarilari nedir? Bir yazar misiniz? Kac dünya markasi yaratmis? Teknolojik buluslari nedir? Insanlarin refah düzeyi nedir?

      M. Kemal tesadüfi hareket ediyordu mu demek istiyorsun? Plansiz programsizdi mi demek istiyorsun?

      Ülke mi kurtariyor? Yoksa kendini kurtaran ülkenin basina gecmek icin mücadele mi ediyor?

      Ingiliz kralinin halkina sarik giydirdigini farzedelim. Bundan YOLA cikarak nasil bir cikarimda bulunurdunuz acaba?

      1. fortunafavetfortibus (@Nanna_Sinn) Avatar

        al sana Türk müymüş değil miymiş kendi ağzından konuşması.

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        fortunafavetfortibus, orada “Türküm” demiyor. “Türk milletinin bir ferdiyim” diyor. Bunlar farkli seyler. Türk vatandasi bir rum, bir ermeni, veya bir musevi de Türk milletinin bir ferdi olabilir.

        Türk milletini överek, aslinda dini dislamaya calisiyor. Dini dogrudan dislayamadigi icin mefhumu muhalifini öne cikariyor. Mesela senin güzel bir araban var ve sürekli arabanda türk müzigi dinliyorsun… Arkadas sömüren tipler vardir bilir misin? Iste bunlardan biri sana sureti haktan görünerek seninle birlikte o güzel arabanla gezip tozmak istiyor. Ama türk müzigi ile degil, yabanci müzikle. Ona öylesi kiyak geliyor cünkü. Fakat sana bunu aciktan söyleyemiyor… Cünkü bu sevdadan vazgecmeyecegini biliyor. Ayrica seninle arayi acmak da istemiyor. Seni kendinden sogutmak istemiyor. Zaten senin icin alternatif bir müzik bile yok ortada…. O halde, seni bu özelliginden “ürkütmeden” sinsice vazgecirmek icin baska bir yol deniyor: “Alternatifi övmek!” Sürekli alternatifi yani mesela hip-hop müzigini övüyor. Saygi duydugun veya zaafin olan kisilerin de hip-hop müzigi dinledigini sana anlatip duruyor. Övüyor da övüyor. Hip-hop’un tarihini ve hip-hopcularin hayat hikayelerini seni etkileyecek bir sekilde anlatiyor, seni o tarz kiyafetlere ve hayat tarzina isindirmaya calisiyor, o ritme ayak uydurman icin elinden geleni, bütün zaaflarini kullanarak yapiyor. Ve en sonunda sen hip-hop müzigi dinlemeye ve bundan keyif almaya basliyorsun. O arkadasin da seninle birlikte o güzel arabanda hip-hop müzigi dinleyerek gezip tozuyor. Yani hedefine ulasiyor.

        Yani seni türk müzigi dinlemekten men etmedi, onu kötülemedi ve sen de türk müzigini sevmiyorum, nefret ettim, birakiyorum demedin. Sana bir alternatif sundu ve sen de buna alistin. Iste mesele budur. M. Kemal de Türk milleti diye diye müslüman türkleri dinden uzaklastirmaya calisti. Tipki bugün bazi ermenilerin kürt kardeslerimizi müslümanliktan cikarabilmek icin Kürtlügü ön plana cikarip övdügü gibi… Eger onlara aciktan müslümanligi birakin deselerdi, müslüman kürt kardeslerimiz onlari kaale almazdi.

        Asagidaki linke tikla, orada Moiz Kohen isimli bir yahudinin türk ismi kullanarak türkcülük yaptigini ibretle oku, tabii ibret alma kabiliyetin varsa:

        Munis Tekinalp, Türkçü Bir Yahudi’nin Gerçek Yüzü

    2. ismail Avatar
      ismail

      lale yunan izmire çıktı müslüman millete zorla gavur işi şapka giydirecek bize diye kurtuluş savaşına adam topla. yunan gidince kanun çıkart zorla kendin giydir. 1 liralık şapkayı 10 liraya zorla daya millete yahudi v…yu zengin et borç batağındaki bu milletin kesesinden. almam gavur işi bu diyen devlet düşmanı sayılsın.yahudi zengin olsun diye koskoca millet soyuluyor. şapkadan parayı yahudi vuruyor o zaman gavur işi olmuş olmuyormu. milletin arasına adamlar sokuluyor fitneyle eylem yaptırılıyor sonrada eylemcileri asıyorlar. rizede şapka yüzünden bombalanmıştı 2 gün boyunca. asılan islam alimleri müftüler hocalar.ülkeden kaçan ulemalar cabası. asılan haham papaz yada gayrimüslim varmı bak bakalım.
      o zamanki rezilliklere alkış tutan sabetaycıların torunları biz rezillikleri ortaya döktükçe utanıp dindar atatürk kitapları çıkarıyorlar. ayete safsata Kurana arab(hz. muhammed efendimiz)ın uydurması,Allaha beyinlerdeki olgu, bizler maymunlarız düşüncelerimiz insan, bizi tabiat var etti sonrada kendine taptırdı diyen dindar atatürk.
      sabetaya inananların soyundan geliyorum diye kendisi açıklıyor.
      barış manço sabetaycıdır. internette ata dönemini kötülüyor. menderesi övüyor. kitabımda açıklayacağım çok şey var diyor. açıklayamadan 56 yaşında öldü. ölümü şüpheli deniyor.
      lale derdini biliyoruz
      inanki sana sus diyemiyoruz
      ama artık anla be laleeeee

  2. ismail Avatar
    ismail

    sanki şapka bahane edilerek keyfi adam asılıyor. böylece milletin üzerine müthiş korku salıp kendi saltanatlarını garanti ediyorlar.böyle bir görüntü var ortada. yüzde 2-3 sabetaycılıkla başka türlü nasıl iktidarda kalınabilirki. tabiiki kızılların ve bizans artığı rum dönmeleri ile bazı balkanlıların desteğinide alınca asıl türklük kendi yurdunda sömürge halkı oluyor.

  3. ismail Avatar
    ismail

    osmanlıyı kim yıktı. yüzlerce sayfa okumamış olmalı işine gelmediğinden. yada bakar kör. hala ülke kurtarmaktan bahsettiğine göre. sanki kemalist güruh bıçak zoruyla yazdırıyor. herşey aleni neden görmüyor bu kız. devlet neden koruyor atayı biliyormusun. milletin dilinden. çünkü asıl milletin istemediği ne varsa zorla dayamış. sahiplendiği inancının önüne ise barikatlar kurmuş.

  4. ismail Avatar
    ismail

    şeyh edibalinin osmangaziye tembih maiyetindeki vasiyeti o kadar güzeldirki ama gerçek değildir. 1910 lu yılların başlarında ittihat ve terakkici subaylar tarafından uydurulduğu söylenir. böyle yaparak bir taraftan devlete millete hoş görünenler öte taraftan çaktırmadan düşmanlarla işbirliği yaparak koskoca imparatorluğu çökerttiler.
    fortinafavet fortibus uydurma adıyla yazan şahıs şeytanlar insanları hep yumuşak davranarak süslü sözleriyle kandırıyor yukarıda görüldüğü üzere.
    bazen insanların neler dediğine değil neler yaptığına bakmak lazım. biz onu yapıyoruz.

  5. ismail Avatar
    ismail

    başka yerlerden gelip bu toprakları ele geçiren bir kimsenin ben makedonum arnavutum sırpım yunanım yada bulgarım demesi beklenemez. tabiiki o milletten gösterir kendini. ama o 1938de öldüğü zaman yunanlılar büyük balkanlı öldü o bizimde babamızdı dediler. üstelik dönmeydi. aslı yahudi dönmesidir yazan kaynak dolu. her dindar müslüman onun aslının türk olmadığını söylüyor. başımıza ingilizler getirdi. oda kendisine atatürk dedirtti. bir insan neden heryere heykelini diktirip halkı bunlara biat ettirir. 2400 yıllık türk tarihinde başka örneği yok. çünkü türklükte böyle birşey yok.
    mesela ülkenin başına geldim ve heryere heykelimi diktiriyorum halk biat etsin görünce esas duruşa geçsin diye. halkı küçüsemektir bu. diğer bir deyişle ezmektir. halkı seven bunu yapmaz. ezen yapar. zaten 1989a kadar sopa devletiydik. ne zaman özal cumhurbaşkanı seçildi az biraz rahatlama geldi.

  6. ismail Avatar
    ismail

    yahudi baronu rakıfeller anlatıyor . dp hükümeti başa gelince başbakan adnan menderese çok borç vermiş bunlar. geri ödemelerde zorlanmış. ülkeyi yaabancı sermayeye aç demişler kapitilasyonlar geri gelir olmaz demiş ve sovyet rusyayla yakınlaşmaya başlamış. bunlarda önce ülkede olaylar çıkarttırıp sonra türkiyedeki adamlarına darbe yaptırmışlar (sabetaycı paşalar ve chp ittifakına). menderes ve 2 bakanı asılmış. celal bayar masonluktan kurtarmış.
    menderes sonrası gelenlerde bunları oyalamıış. kıbrıs çıkarması bahanesiyle ambargo uygulayıp yağa gaza şekere muhtac etmişler ülkeyi.. sonra adamlarını yollayıp iç karışıklıklar çıkartmışlar günde 60 kişinin öldüğü.
    şöyle devam ediyor anlatan
    her an serseri kurşuna hedef olmak vardı. binlerce türk uyduruk ideolojiler uğruna can verdi. hükümetler olayları önleyemiyordu. sonra darbe geldi bütün olaylar bıçak gibi kesildi. zavallı ülke halkı bu sözde başarıyı darbenin neticesi olarak görüyordu çünkü terör bitmiş huzur gelmişti. burada oynanan oyun halkı umutsuz ve çaresiz bir duruma düşürmek ve onlara bir kurtarıcı sunmaktır.
    …….
    tıpkı 1910-20 lerde olduğu gibi. kemalist ittihatçılara osmanlıyı çökerttir. bu sayede ülke işgal edilsin. kan ve gözyaşı oluk oluk aksın. sonra osmanlıyı çökertenler ülkeye kurtarıcı olarak sunulsun. devrimleride kemalizmi bize dayayan ingiltere ve abdnin yahudi lobisi yaptırdı.
    yahudi lobisi diyor türkler ortaasyadakilerle birleşip tek devlet olsa başa çıkamayız diye bunu önleyen adamları varmiş türkiyede. emin olun kızılların partisindendir.
    malum özal 1991-93 döneminde bu sevdaya kapıldı ve ortaasya dönüşünde halledildi.

  7. ismail Avatar
    ismail

    bu yazdığım olayları 1920leri yaşamış ancak şimdiye çoktan ölmüş olan 1907 ve 1908 doğumlu 2kişi vaktiyle anlattı.
    m.kemal zamanında çankayanın kapısına bir çiçekçi dadanmış. çankaya köşkünün hizmetcisiyle ahbablık kurmuş. sürekli olarak gelip sohbet edermiş hizmetciyle.. m.kemal bikaç sefer gördüğü bu kişiden işkillenmiş ve kovmuş.
    çiçekçinin çok zoruna gitmiş bu durum. giderken bütün rezilliklerini biliyorum herkese anlatacağım diye bağırmış. görevliler apartopar yakalamışlar adamı casusluktan mahkemede idamla yargılanmak üzere. m.kemal öyle uyanıkmışki hizmetciyi gösterip asıl bunu asmak lazım bu bilgileri o verdi çiçekciye diyesiymiş.
    ikinci olayda iki kişi bir olup adamın birisini öldürmüşler. sonrada seni asmazlar deyip suçu 17 yaşındaki yakınları olan bir çocuğa üstlendirmişler. davaya istiklal mahkemeleri bakıyormuş. mahkeme heyeti çocuğa cinayeti sen işlemedin büyüklerin işledi öyle değilmi diye sorarlarmış. çocuk yaşının küçüklüğüne güvenip büyüklerini korumak amacıyla hayır ben işledim dermiş. mahkeme çocuğun katil olmadığını bile bile asmış çocuğu.
    18 den aşağı idam yok diyenlere mahkeme sürecinde 18 doluyor ve asıyorlar. 65ten sonrada idam yoktu ama 66lık 75likler bile asıldı.

  8. ismailden fıkra Avatar
    ismailden fıkra

    gazeteci çetin altan osmanlı devletinin bu milleti asırlarca sürekli olarak savaştırarak böylece ölümüne sebep olarak kemiklerini 3 kıtaya yaydığına dair bir yazı kaleme alıyor. savcılık tutuklama talebiyle soruşturma açıyor. Altan mahkemede bu söz atatürke ait deyip bunu delillendiriyor. savcı neden bunu belirtmedin deyince. ne fark eder. o söyleyince serbest ben söyleyince tutuklanıyorum kişiye göre kanun olurmu deyince serbest kalmış.
    dahada beteri var. misal 1980 lere dek orta anadoludakiler batı anadolu ve trakya insanını yunan işgali üzerinden ağır şekilde aşağılarsa hiç bir şey olmaz. m.kemale laf söylerse tek şikayette hapsi boylarmış.

  9. mehmet Avatar

    1953=1961 ABD baskani Dwight D. Eisenhower diyorki ”Biz Yahudiler 5000 yil dunyanin her yanina savrulduk,bu kadar zenginligmizle,gucumuzle bir devlet kuramadik ama 20.yuzyilda iki devlet kurduk ,birisi Turkiye Cumhuriyeti digeri ise Israil”
    Sanirim baska soze gerek yok….

  10. Samet Avatar
    Samet

    iki eliniz ile bir seyinizi dogrultamazsiniz , Kendi imaninizdan supheniz var , baskalarina camur at izi kalsin ile bir direm yol gidemezsiniz..

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      samet, kaynaklar konusuyor.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.