Allah’ın selamını kaldıran da Atatürk – Selâmün Aleyküm yerine Merhaba Asker

Published by

on

Allah’ın selamını kaldıran da Atatürk – Selâmün Aleyküm yerine Merhaba Asker

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız


***

Evet, bunu da M. Kemal değiştirdi… Taa 1910 – 1911 yıllarında Selanik’teyken başlamış bozgunculuğa diyesi geliyor insanın.

***

Bunun nasıl gerçekleştiğini, “En Mesud Türkler, Atatürk yaşarken ölmüş olanlardır” diyecek kadar M. Kemal aşığı olan Falih Rıfkı Atay şöyle aktarıyor:

M. Kemal’in Selânik’te 38 inci piyade alayı komutanlığına tayin edilmesi de mesleğinde ciddî bir adım olmuştur. Hikâyeyi o zaman o aynı alayın birinci taburunun üçüncü bölüğünde takım komutanı bulunan Ziya Kılıç’tan dinliyelim:

“(…) Mustafa Kemal Bey alaya yaklaşınca gür bir sesle:

— Merhaba asker, dedi.

O tarihlerde yoklama ve teftişlerde komutanlar askere:

— Selâmün aleyküm… derler, asker de:

— Aleyküm selâm… diye cevap verirdi. Alışmadığı bu tek kelimelik selâm karşısında asker biraz irkildikten sonra aynı kelime ile cevap verdi. İşte o tarihten sonradır ki orduya bu tek kelime ile selâm usulü girmiştir.”[1]

Bu gerçeğe rağmen, M. Kemal Atatürk’ün son sözünün “Aleykumüsselam” olduğunu iddia edenlere şaşmamak elde değil.[2] Bunun doğru olmadığını şu yazımızda görebilirsiniz:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/23/m-kemal-ataturkun-son-sozu-aleykumusselamdi-yalani/

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] Falih Rıfkı Atay, Çankaya, Atatürk’ün Doğumundan Ölümüne Kadar, Pozitif Yayınları, Istanbul 2004, sayfa 67, 68.

Ayrıca bakınız;

Subay Ziya Kılıç’tan aktaran: Hasan Rıza Soyak (M. Kemal Atatürk’ün Genel Sekreteri), Atatürk’ten Hatıralar, Yapı ve Kredi Bankası Yayınları, Istanbul 1973, cild 1, sayfa 69, 70.

[2] “M. Kemal Atatürk’ün son sözü Aleykumüsselam’dı” Yalanı:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/23/m-kemal-ataturkun-son-sozu-aleykumusselamdi-yalani/

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

12 responses to “Allah’ın selamını kaldıran da Atatürk – Selâmün Aleyküm yerine Merhaba Asker”

  1. Berke Avatar
    Berke

    Laik düzene uymayan şeyler kalkmalıydı zaten.

    1. Murat Avatar
      Murat

      @Berke Kahrolsun laiklik bu aşağılık laik düzen bir gün yok olacak göreceksiniz

  2. Süleyman ATEŞ Avatar
    Süleyman ATEŞ

    Atatürk düşmanlığın bu yahudi yada arap selamlaşmasına ters düşen MERHABA dan mı geliyor?

  3. selam meselesi Avatar
    selam meselesi

    Birisi Allahin selami uzerine olsun demek, diğerinde Allah sözü nerede. Merhaba, güdük kalan bir söz.Okul kitaplarinin başlangicinda yazan besmelenin yerini Mustafa kemal resimleri almiş. Okullarda dağitilan okuma kitabi ile zihinlere bilinçaltina çaktirmadan kazinan kitabi okuma mesaji kemalist oyun değilmidir.

  4. Kimliğinizi bilin Avatar
    Kimliğinizi bilin

    Nasıl bir arap sevdalısı olmuşsunuz siz yahu, önce bir karar verin Atatürk’ü Türk’lüğü ön planda tuttuğu için mi sevmiyorsunuz, Türk milletinin arap olmadığını kendi dili, gelenekleri olduğunu hatırlatmasını mı. Türk’ün Türk’ten baka dostu yoktur…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Kimliginizi bilin, isimli yorumcu. Sen kimligini biliyor musun? Arap sevdalisi diyorsun. Arap tabiriyle ve Arap kültürüyle kastedilen Islam’dir. Ancak acikca Islam diyemedikleri icin Islam yerine Arap diyorlar. Tipki ABD’nin “Islam’la mücadele edecegiz” demek yerine “Terörle mücadele edecegiz” demesi gibi. Türk milletinin kendi dili varmis… Eee var da ne oldu? Bin yildir kullanilan kelimeler kemalistler tarafindan atilarak emperyalistlerin kelimeleri alindi. Türklerin Pasa’si gitti yerine emperyalistlerin general’i geldi. Türklerin kaabiliyet’i gitti yerine emperyalistlerin kapasite’si geldi. Bu mu türk kimligi? Türklerin gelenekleriymis… Türklerin geleneklerinde noel’i kutlamak var mi ki kemalist rejim bunu getirdi? Türklerin geleneklerinde Alafranga müzigi mi var ki Türk musikisi m. kemal tarafindan yasaklandi? Ismin dogru ama cismin yanlis.

  5. ismail Avatar
    ismail

    Ne korkak adamlar yine silmişler yorumu

  6. ismail Avatar
    ismail

    Tekrar yaziyorum kaç yorum silindi belli değil. Kurmasaydiniz madem boyle bir site.
    Gençlik yillarimda askerlikten önce adliye polis muhabiriydim. Savcilarlada aram iyi. Haber almaya gidiyorum onlarada Ahmet isimli bir savci var geliyorum odasina selamin aleykum diyorum. Merhaba ismail diyor. Bi dahaki sefere işim duşunce islamı selami almiyor diye merhaba savcim diyorum aleyküm selam diyor dalgasini geçiyordu.
    O savciyla Ataturk dahil her konuyu konuşurduk. İmam hatip okulu vardi hukumet konağinin yaninda oradan çikan turbanli kizlari gosterir satilmiş bunlar derdi. Kurtuluş savaşinda başortulu ninelerimiz hep mermi taşidi şimdi niye böyle diyorsunuz deyince o zaman öyleydi. Benim ninemde başortuluydu derdi. O zaman öyleydi şimdi boyle diyecek lafi dolandiriyor. Atayi eleştirirdim. Dogrusunu yanlişini ölçuyu kaçiirmadan konuşurduk kizmazdi hiç.
    Savci nadir bey aradi birgun telefonla önemli bir haber var diyerek gittim. 55 yaşlarindaki mollanin birisi trende ata gavur kanunlariyla yonetiyor onun kurduğu duzende kimin şeyi kimin neresinde belli değil demiş. Birde kenan evrene kadar cumhurbaşkanlarinin tamami dinsiz demiş. Gorevlinin birisi yakaliyor bunu polise teslim ediyor aferin almak adına. Savci celal bayardami dinsizdi diye. Adam oda dinsizdi demis. Kurtuluş savasinin galip hocasiymiş meger celal bayar. Tiktilar adami içeri.
    Savci nadir bey bu haberi yaz diyor bilgileri veriyordu. Odada iki savci daha var. Hayri bey boş ver bu haberde yazilacak bişey yok yazma bosver gitsin dedi. Ahmet savci delirdinmi sen bundan guzel haber mi olur diyerek yaşi 60 i geçmiş olan savciya bunamiş bu diyerek aşağiladi. Hayri kendi odasina kacti. Haberi alinca bende gityim yanina, öyle bir kufur ettiki. Ben guluyorum. Bana bak evladim dedi. Boyle haberler boş haberlerdir. Şimdi adam bir bu yuzden hapse duşecek. İşinden olacak çoluğu çocuğu aç kalacak. Bu haberi okuyan çok insanda sover ataya. Yeni sovmelere sebep olur dedi.
    Yine bir gun savci hayri beyin odasindayim kürt birisini getirdiler savciya. Komşunun kafasina balta indirmişsin neden vurdun dedi. Adam Allahima kufretti dedi. Sana ne Allah versin cezasini deyince Adam biz dinimiz için yaşiyoruz dedi. 25 gunde iyilesir raporlu bu adam dedi savci bi ölurse tikacam içeri dedi. Yolladi adami.
    Sordum savci beye savcim geçen ay mollanin birisi ataya hakaretden girdi içeriye Allaha kufredene niye ceza verilmiyor diye. Ben ne bileyim kanunda yeri yok ben ne yapayim dedi, adam zaten baltayi yemiş bulmuş cezasini diye cevapladi. 1989 un başlarinda oluyor bunlar.
    Allaha kufredene ceza yok. Kanunda bu tur kufur yok hukmunde sayiliyordu o zamanlar. Ataturke ve diger cumhurbaskanlarina kufur değil olumsuz soz soyleyenler cezaevine duşuyor. Allaha kufuru laiklik adina yok sayanlar işin ucu kendilerine dokudummu tiktiriyorlardi milleti içeriye. Halen öylemidir bilemem.
    Bu kimliğimizi bilin yazan bana yazdi muhtemelen. Bu iş araplik turkluk meselesi değildir. Allahin dini meselesidir. Selam Allahin selamidir. Türkün turkten başka dostu yoktur yalanini uyduranlar yahudi kokenlilerdir. O sabetaycilar hindistandan, orta asyadan, misir suriye lubnan hatta hint adalarindan halifelik işgalden kurtarilsin diye yollanan paralari altinlari almam demediler hic. Arttida o paralar birileride zimmetine geçirdi. Birde halifeliği kaldirdilar.

  7. ismail Avatar
    ismail

    atam ne koyduysa hala yediremiyorlar billurlarına kurban atam

  8. ismail Avatar
    ismail

    selanik yahudi şehriydi hatta bu yüzden şahsına özel bağımsız şehir olması bile isteniyordu. yahudiler m.ö. 4. asırdan itibaren peygamber kabul etmediler. ne hz zekeriyayı hz. yahyayı, nede hz. isayı. bizim peygamberimizi zaten kabul etmediler. ama kabul ettikleri son peygamberlerinden 2000 yıl sonra 1650 li yıllarda sabatay adlı birisi çıktı. Osmanlıyı biz yıkacağız buralarıda bizim olacak . israilide kuracağız dedi. devlet ele geçireceğiz vaadi üzerine inandı ona bir kısım yahudiler. bu sebeple onu peygamber kabul ettiler. bunlar rahat hareket etmek adına yalandan islama girdi iç dünyaları yine yahudi idi ve bizi içeriden çökertmeye başladılar. Atanda sabetayı peygamber kabul edenlerden. o istedi diye onun izinden gittiği için ingilterenin amerikanın yahudi lobisine dayadı sırtını islam imparatorluğu Osmanlıyı osmanlının imkanlarıyla ele geçirdi. yani işgalci ecnebiler sayesinde devlete el koydu. Türkiyeyide sabataycılık üzerine kurdu. Ha amerikadaki yahudi ha ingilteredeki yahudi yada bunlar. ne farkları var. geleceğimiz onun yüzünden londra faiz lobisinin ipoteği altında. memlekette fakirlik cinayetleri oluyor. daha başka rezillikler oluyor. AB ye girmeye çalışıyoruz. alman gazeteleri bizi ekmek dilenen aç …… yerine koyan karikatürler yayınlıyor. kimin yüzünden lan. dünkü mahallemiz arap diyarları petrol denizinde yüzüyor. bizimle aç diye dalga geçiyorlar. senin atam dediğin adam başa gelebilmek adına ingilterenin amerikanın yahudi lobisiyle işbirliği yaptı diye gerzek.

  9. ismail Avatar
    ismail

    millet bankalara para diziyor çoluğuma çocuğuma birşeyler yapabileyim diye. Amerikası ingilteresi piyasayı bi dalgalandırıyor. milletin biriktirdiği paralar uçup gidiyor. bir anda onbinlerce belkide çok daha fazla işyeri batıveriyor. millet şimdiki hükümete saydırıyor. halbuki cumhuriyet kurulduğundan beri bu durum böyle. atan sayesinde birileri canları istediği zaman çökertiyor ekonomimizi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.