Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Değişim” vurgusu ve Kemal Atatürk’ün Takıyye Politikası

Published by

on

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Değişim” vurgusu ve Kemal Atatürk’ün Takıyye Politikası

***

Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç gün evvelki CHP Kurultay’ında, “değişim için yola çıktık, kimseyi ama kimseyi ötekileştirmemek için yola çıktık” yönünde yaptığı açıklama ile daha evvel CHP’nin bazı kesimleri ötekileştirdiğini itiraf etmiş oldu.

Bu açıklamadan CHP’nin yeni bir politika izleyeceğini de anlıyoruz, ancak söylemlerinde samimi olduklarını sanmak hiç kuşkusuz saflık olur.

CHP’nin bundan sonra izleyeceği yol “Takıyye Politikası”dır.

Bu tıpkı M. Kemal Atatürk’ün 1925’den önce izlediği politikadır…

Bu politikayı uygulayanlar, yalan söylerken dahi kızarmayan bir özelliğe sahip olmalılar, bu açıdan bakıldığında Kemal Kılıçdaroğlu aslında isabetli bir seçimdir.

Bu politika gereği yalandan namusları üzerine yemin bile ederler.

Örneğin M. Kemal Atatürk Sivas Kongresi’nde milletin desteğini almak için, “Saltanat ve Hilafet’i kurtaracağız” diyerek namusu üzerine yemin etmiş, hatta TBMM’nde bu yönde konuşmalar yapmıştır[1], ancak daha sonra dizginleri ele alınca bunları kaldırmaktan hicap duymamıştır.[2]

Veya Balıkesir Zağanos Paşa Camii’nde, “Anayasa Kur’an’dır (Şeriat’tır)” demiş[3], fakat daha sonra dizginleri ele alınca Isviçre, Almanya ve Italya gibi kafir ülkelerden kanunları Türkçe’ye tercüme ettirmiş ve Müslümanları kafirlerin bu kanunlarına boyun eğmeye zorlamıştır.[4]

Öte yandan, 15 Mart 1923’te, Adana’da esnafa, “Cuma günü tatil yapmak, şeriatın da emri gereğidir. Bu kadar açık bir hakikati size herhangi bir kişinin, milletvekili olsun, ben olayım, hacı olsun, hoca olsun, bu yapılan şey dine aykırıdır, demesi kadar küstahlık, dinsizlik, imansızlık olamaz”[5] demesine rağmen kendi hegemonyasını kurduktan sonra Cuma günü tatilini Hristiyanların ayin günü olan Pazar’a kaydırmıştır.

Izlenen bu politikanın felsefesi kısaca, “muhtaç iken Müslümanlarla müslüman, komünistlerle komünist olmak; kuvvet ve kudrete malik olunca onları ezmek”tir.

Yani, dini tabirle “münafıklık” denebilir.

M. Kemal Atatürk’ün memleketi Selanik’te kümelenen Sabetayistler gibi…[6] Bilirsiniz, bunlar aslında yahudi olmalarına rağmen müslüman gibi görünürler.[7] Zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına Selanikli[8] ve sabetayist[9] olduğu bilinen Rahşan Ecevit getirmedi mi?

Tecrübeli bir akıl hocası işte…

Anlaşıldığına göre, Kemal Atatürk’ün 1925’ten evvel izlediği siyaseti şimdi aynı partinin başka bir Kemal’i; Kemal Kılıçdaroğlu izleyecek.

Hedef ise belli, milleti kandırmak ve iktidar olduktan sonra yine Islam’a savaş açmak.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan şu Ayetler çok manidar;

“Onlara: ‘İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın.’ denilince, ‘Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?’ derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler. Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: ‘İnandık’ derler. Fakat şeytanlarıyle yalnız kaldıkları zaman: ‘Biz, sizinle beraberiz, biz sadece (onlarla) alay ediyoruz.’ derler.”[10]

Şöyle bir sual sorulabilir:

Peki ama CHP daha önce bu siyaseti neden izlemedi?

Çünkü yakın zamana kadar YÖK, Yargı, Ordu vesaire ellerindeydi… CHP’nin 6 ok’u Anayasa’da! Görünürde Iktidar olamasada aslında hep iktidardı CHP… Partinin programı Anayasa’ya girmiş. Bu yüzden şimdiye kadar oy almak için politikalarını değiştirme lüzumunu hissetmediler.

Şimdi ise YÖK, Yargı ve Ordu’da kontrolü kaybettikleri gibi, yeni Anayasa da yolda, dolayısıyla CHP’nin iktidarı sona erecek. Artık oya ihtiyaçları var ve kendi laik tabanını gücendirmeden merkezdeki oyları toplamak arzusundalar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Değişim” diye bar bar bağırmasının sebebi budur.

Şu bir gerçektir ki, tarihten ders almayanlar çok zarar görür.

Onlar tarihten ders alıp M. Kemal Atatürk’ün politikasını uyguluyorlar…

Biz de tarihten ders alalım ve bir kez daha kanmayalım, kanmamalıyız.

Zira bir Müslüman bir kere aldanır.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/11/m-kemal-ataturk-tarafindan-aldatilan-din-adamlarinin-kurtulus-savasindaki-rolu/ (5 ve 6 no’lu dipnotlar.)

Ayrıca bakınız;

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 205. (5 ve 6 no’lu dipnotlar.)

[2] Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 445 – 449.

[3] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/14/m-kemal-ataturkun-balikesir-hutbesiyle-ilgili/

Ayrıca bakınız;

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 128.

[4] Prof. Dr. Yücel Özkaya, Atatürk’ün Hukuk Alanında Getirdikleri, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, sayı 21, cild 7, Temmuz 1991.

[5] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/06/m-kemal-ataturk-kendini-ele-veriyor-cuma-ve-pazar-tatili-konusunda-bu-kadar-da-olmaz/

Ayrıca bakınız;

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 378. (3 no’lu dipnot)

[6] https://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/26/sabetayistler-nerelerde-ikamet-ediyorlardi-kemalist-kaynakli-paylasim/

Ayrıca bakınız;

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 333.

[7] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/27/sabataycilik-donmelik-hakkinda-kisa-bilgi/

[8] Rahşan Ecevit aslen Selaniklidir:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Rah%C5%9Fan_Ecevit

[9] Rahşan Ecevit’in Sabetayist, yani Yahudi kökenli olduğu şu Ansiklopedi’de geçmektedir:

Mark Avrum Ehrlich, Encyclopedia of the Jewish Diaspora: Origins, Experiences, and Culture, ABC-CLIO Yayınları 2009, cild 2, sayfa 785.

[10] Kur’an-ı Kerim, Bakara Suresi, Ayet 13, 14.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

2 responses to “Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Değişim” vurgusu ve Kemal Atatürk’ün Takıyye Politikası”

  1. ibrahim383838 Avatar
    ibrahim383838

    Bir daha başa geçip de; baş örtüsünü yasaklamalarına, dini olan her şeyi yasaklamalarına ve din baskısına ve Kamal tapıcılığına ve Dünyadaki Müslümanların duruma lakayıt kalmaya, müsaade mi edecez ? Hayır, asla.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.