M. Kemal Atatürk Ayetle Alay Mı Ediyor? Atatürk’ün Madam Corinne’e yazdığı mektup

Published by

on

M. Kemal Atatürk Ayetle Alay Mı Ediyor? Atatürk’ün Madam Corinne’e yazdığı mektup

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

20-temmuz-1915-30-11-1954-sayfa-3

M. Kemal Atatürk’ün Madam Corinne’e gönderdiği 20 Temmuz 1915 tarihli mektup

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 20 temmuz 1915 atatürk madam corinne

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 20 temmuz 1915 atatürk madam corinne 2

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 20 temmuz 1915 atatürk madam corinne 3

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 20 temmuz 1915 atatürk madam corinne 4

***

Peyami Safa’nın 1954 yılında Milliyet gazetesinde yayınlanan “Atatürk’ün Bir Kadına Mektupları” isimli yazı dizisinin 30 Kasım 1954 tarihli 10’uncu bölümünde M. Kemal Atatürk’ün Madam Corinne’e 20 Temmuz 1915’te Çanakkale’den gönderdiği mektubun tercümesi yer alıyor. Bu tercümenin bir yerinde şöyle yazıyor:

‘… Gerçekten de cehennem hayatı yaşıyoruz. Çok şükür, askerlerim pek cesur ve düşmandan daha mukavemetlidir. Bundan başka hususi inançları, çok defa ölüme sevk eden emirlerimi yerine getirmelerini daha çok kolaylaştırıyor. Filhakika onlara göre iki semavi netice mümkün. Ya gazi, ya şehit olmak! Bu sonuncusu nedir bilir misiniz? Dosdoğru cennete gitmek. Orada Allah’ın en güzel kadınları, hurileri onları karşılayacak ve ebediyen onların arzusuna tabi olacaklar. Yüce Saadet…’

Tabii siz şimdi, “bunda ne var, askerlerinin imanlarını övüyor” diyeceksiniz. Fakat işin aslı sanıldığı gibi değil.

Peyami Safa’nın aktarımı şöyle devam ediyor:

“Sizin mantıki nasihatlerinizi beklerken şimdiki hâdiseler yüzünden kazandığım sert karakteri yumuşatacak romanları etüd etmeye ve böylece ümit ederim ki, hayatın hoş ve iyi taraflarını hissedecek hale gelmeye karar verdim”[1]

Fakat arada sansürlenen bir bölüm var.

Bu bölümü Erdal Inönü, Madam Corinne’in yeğeni (kardeşi Edith’in [Edibe] kızı) Melda Özverim’in fransızca orijinalleriyle yayınlanan kitabından “Anılar ve Düşünceler” adlı kitabına almıştır. Peyami Safa’nın Milliyet’te Türkçe’ye çevirisini yapmayıp sansürlediği kısım Erdal Inönü’nün çevirisiyle şöyle:

“Görüyorsunuz ya Madam, benim insanlarım şehit olmayı ararken de budalaca davranmıyorlar. Peygamberimiz ne kadar bilgeymiş. Insanların gerçek arzularını ne kadar iyi biliyormuş. **Bana gelince, çok yazık ki, bu inanmış insanların, Allah vergisi nitelikleri bende yok,** ama bu nitelikleri desteklemeyi de hiç ihmal etmiyorum.

Çok **garip bulduğum** bir şey var. Erkeklere huriler ve başka güzel eğlenceler vaat eden Hazreti Muhammed, kadınlar için hiçbir taahhüde girmiyor. Bu duruma göre ölümden sonra erkekler, cennetteki kadınlara sahip olarak hoş vakit geçirirlerken, kadınların dayanılmaz hale düşecekleri anlaşılıyor. Öyle değil mi?

Gördüğünüz gibi Madam, dağdağalı ve kanlı bir yaşama alıştıktan sonra da insan, cennet ve cehennemden söz etmek ve hatta **yüce Tanrı’yı bile eleştirmek** için zaman bulabiliyor. Madam, eğer Tanrımızı eleştirerek günaha girmemi önlemek isterseniz, çarpışmalar dışında kalan zamanımı, hangi meşgaleyle geçirebileceğim konusunda lütfen bana yol gösteriniz.”[2]

Dinimizle resmen alay ediyor… Gaziliğe ve Şehitliğe inanmayan birisinin “Gazi” olmaya hakkı yoktur. M. Kemal’in mektuptaki sözlerini çok iyi anlayabilmek için bu konuyu okuduktan sonra şu konumuza bakınız; https://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/28/acaba-bu-ayetler-m-kemal-ataturkun-islam-aleyhinde-yaptiklarini-bize-haber-mi-veriyor/ [3]

***

M. Kemal Atatürk Ahirete inanmıyor mu?

6-mayis-1916-1-12-1954-sayfa-3-siird

M. Kemal Atatürk’ün Madam Corinne’e gönderdiği 6 Mayıs 1916 tarihli mektup

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 6 mayis 1916 atatürk madam corinne

m. kemal atatürkün madame corinne yazdigi mektup 6 mayis 1916 atatürk madam corinne 2

***

Peyami Safa’nın bu sefer sansürlemediği M. Kemal Atatürk’ün 6 Mayıs 1916 tarihli başka bir mektubunda Madam Corinne’e şöyle yazdığı görülmektedir:

“Aziz Madam,
Bu defa size hakiki dostluğumuzu hatırlatmak için ilk önce ben kalemi elime alıyorum. Batıdan doğuya kadar devam eden uzun ve yorucu bir yolda iki ay kadar seyahat ettikten sonra bir istirahat ânı bulunabileceğine inanılır, değil mi? Fakat, heyhat! Görülüyor ki, bu ancak ölümden sonra mümkün olacak. Fakat bu hayali rahata kavuşmak için Allah’ımızın cennetine gitmeye kolay kolay razı olacak değilim.”[4]

Bu, tam materyalist kafa değil de nedir?

***

M. Kemal Atatürk Allahu Teala’nın vaadi ile alay mı ediyor?

02-12-1954-milliyet-sayfa-3-17-eylc3bcl-1916-mektup-alay

M. Kemal Atatürk’ün Madam Corinne’e gönderdiği 17 Eylül 1916 tarihli mektup

***

17 Eylül 1916 tarihinde ise M. Kemal Atatürk, Madam Corinne’e gönderdiği mektupta Kur’an’da müjdelenmiş “köşkler” ile alay etmektedir:

“Bu umumi savaşlar sırasında zavallı Faik Paşa alnından bir kurşun yiyerek şeref meydanında can verdi.

Eski dostunun kahramanlık misalini takip etmek isteyen Nuri Bey’in coşkunluğu görülecek şey! Allah’tan, cennette kendisi için yapılan, fakat *henüz inşâ halinde* bulunan köşk tamamıyla bitinceye kadar sabretmesi için verdiğim nasihatlere kulak astı.”[5]

Bir insanın dostunun ölümüne üzüldüğü zaman bile, onunla alay edebilen birisidir M. Kemal… Üstelik -haşa- dini değerler üzerinden.

***

Ankebut Suresi

58 – İman edip iyi iyi işler yapmış olanları elbette onları cennetin altlarından ırmaklar akan köşklerine yerleştireceğiz, o halde orada ebedi kalacaklardır. Ne güzeldir mükafatı o iş görenlerin.

***

Zümer Suresi

20 – Fakat o Rablerine sığınarak korunanlar için altlarından ırmaklar akan, üzerlerinden şehnişinler yapılmış, şehnişinli (balkonlu) köşkler vardır. Bu, Allah’ın vaadidir. Allah vaadinden caymaz.

***

Duhan Suresi

54 – İşte böyle, biz onları ayrıca iri siyah gözlü hurilerle evlendiririz.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] Peyami Safa, Milliyet Gazetesi, Atatürk’ün Bir Kadına Mektupları, 30 Kasım 1954, sayfa 3.

[2] Erdal Inönü, Anılar ve Düşünceler, cild 3, Doğan Kitap, birinci baskı, Istanbul 2001.

Mektup için ayrıca bakınız;

Sadi Borak, Öyküleriyle Atatürk’ün Özel Mektupları, Çağdaş yayınları, Istanbul 1980, sayfa 78, 79.

Ihsan Yılmaz, Milliyet Gazetesi , 9 Nisan 2001.

[3] https://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/28/acaba-bu-ayetler-m-kemal-ataturkun-islam-aleyhinde-yaptiklarini-bize-haber-mi-veriyor/

[4] Peyami Safa, Milliyet Gazetesi, Atatürk’ün Bir Kadına Mektupları, 1 Aralık 1954, sayfa 3.

Ayrıca bakınız; Sadi Borak, Öyküleriyle Atatürk’ün Özel Mektupları, Çağdaş yayınları, Istanbul 1980, sayfa 80, 81

[5] Peyami Safa, Milliyet Gazetesi, Atatürk’ün Bir Kadına Mektupları, 2 Aralık 1954, sayfa 3.

Ayrıca bakınız; Sadi Borak, Öyküleriyle Atatürk’ün Özel Mektupları, Çağdaş yayınları, Istanbul 1980, sayfa 81, 82.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.com

*

*

81 responses to “M. Kemal Atatürk Ayetle Alay Mı Ediyor? Atatürk’ün Madam Corinne’e yazdığı mektup”

  1. sefa Avatar
    sefa

    belgeleri indiremiyorum bu siteden nasıl indiriliyor?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Hangi belgeleri?

    2. Serdar K Avatar
      Serdar K

      Dinlerin hepsinin birer proje olduğunu ve yalan olduğunu anladığınız vakit, Atatürk’e bir kez daha hayran olacaksınız. Ama şimdi değil bu cehaletinizle en az bir 100 yıl daha geçmesi gerekir.

      1. Umutcan Avatar
        Umutcan

        Sende bir gün islamun gerçek olduğunu anladığın zaman muhtemelen iş işten geçmiş olucak işte o gün ömrünün pişmanlığını yaşıyacaksın.

      2. ferit Avatar
        ferit

        sen nasıl anladın dinlerin proje olduğunu, hangi deiste sorsam dinsizliğinin sebebine bir delil gösteremiyor. bu apaçık inat ve ahmaklık

      3. E B U Avatar
        E B U

        Yaptığımız ibadetler; inançlı olmayan doktorların bile tavsiye ettiği şeylerdir. Hareket edeceksiniz(namaz), diyet yapacaksınız(oruç),… gibi.
        Eğer dediğin gibi din yoksa sağlıklı yaşamış oluruz, eğer din varsa ve mahşer yerinde hesaba çekileceksek o zaman görürsün hanyayı konyayı…

  2. Loranil Kaya Avatar
    Loranil Kaya

    Atatürk Allah ve Hz. Muhammete inanmak zorunda mı? Bana ne size ne herkesin inancından. İnanç tek kişiliktir ve allah bunu sorgulayacak ise sadece senin kendi nefsin için sorgular. Biz Atamızı kendisi adına inandıkları için değil, ülkemiz adına yaptıkları için ata kabul ettik. Kendi inanç eksikliğini sevgilisine yazdığı bir mektupta dile getiriyor, Dinimizle nerede alay etmiş? Abartı ile Atatürk düşmanlığı yaratma derdindesiniz.

      1. Osmanlı_1453_2023 Avatar
        Osmanlı_1453_2023

        BEN, KEMALİSTLERİ ANLAMIYORUM. BELGELERLE ORTAYA KOYUYORSUNUZ TÜM GERÇEKLERİ. ONA DAHİ İNANMAMAK İÇİN DİRETİYORLAR. SİZİN KAYNAKLARINIZDAN YARARLANIYORUM SİTESİZİN İSMİNİ, LİNKİNİ VEREREK. ÇOK KEMALİST BANA KOPYALA, YAPIŞTIRLA OLMAZ DİYEREK , YALAN KONUŞTUGUMU İDDA EDİYOR VE İNANMIYORLAR.
        HALBUKİ BELGESİZ KAYNAKSIZ HERŞEYE İNANAN KENDİLERİ.

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        Evet kopyala yapistirla olmaz, hangi mevzuda bilgilendirmek istiyorsaniz ilgili yazinin linkini muhatabiniza verin ve gerisine karismayin. Kendileri okusun, itirazlari varsa siteye yorum yapsinlar, biz icab eden cevabi veririz. Yani kendinizi baskalarina cevap yetistirmek icin bosuna yormayin, sadece siteye yönlendirin cevaplari biz veririz.

    1. Antike-mal Avatar
      Antike-mal

      Kardeşim haklısın ama keşke devleti yönetirken bu milletin dini İslam’ı berbat etmeseydi

    2. Enes Bayraktar Avatar
      Enes Bayraktar

      Zorunda degil ama TÜRK Milletinin Dinine saygi duymak zorundadir. Bu saygiyi duymadigi ortada. Asilan Hocalrdan görebilirsin. Mustafa Kemal bir YALANCIDIR. Bircok esnada Kurana el basiyor Vallahi Billahi diyor.

    3. ismail Avatar
      ismail

      Lorinal kaya yeni yetme iken takvim yaprağinda senegal ile ilgili bilgiler okuyordum. Diyorduki nufusunun yuzde 85 inden fazlasi musluman olmasina rağmen devlet baskani hristiyandir.ne çikiyor buradan. O toplumdan olmayan birisi dişaridan dayama demektir.
      Iste bizdeki örnekte böyle. Filancanin dini şuymuş kime ne. Muslumanin akli yokmuda başka dinden olanlar bize kurtarici oluyor, liderler oluyor. Bizden olmayan bizi kurtarmaz. Kurtarmiş gibi yapar. Aslinda birilerinin gizli işgalleri ve emelleri o kurtardi gibi gösterilenlerin uzerinden devam eder.

    4. serkan Avatar
      serkan

      loranil kaya yanlız kur’an ı da okumanızı tasfiye ederim ayetlerde bu konuyla alakalı çok güzel örnekler vardır 1 tanesi maide 44 ayet kim ALLAH ın emirleriyle hükmetmezse onlar kafirlerin ta kendisidir .. başka bir ayette ise alı_imran 28 ..münimler müminleri bırakıp kafirleri dost edinmesin ….akıl sahibleri için güzel örnekler var buyrun

    5. hakan çetin Avatar
      hakan çetin

      lora sizin isminiz mi? ata derken loranın atası george,simon falan olmalı

    6. Ali Uğur bedel Avatar

      Sen ata kabul ettin ! Biz değil ..
      Biz kimiz ; Vatanın gerçek sahipleri : MÜSLÜMAN TÜRKLER

    7. Osmanlı_1453_2023 Avatar
      Osmanlı_1453_2023

      KAFİRE MEYL EDEN, ONUN İZİNDEN GİDEN ONA BENZER ! BİZ MÜSLÜMAN OLAN KİŞİYE ATA DERİZ ! YAHUDİYE YUNAN SELANİKLİSİNE DEĞİL ! HAKK DİN OLAN TEK DİN İSLÂM DIŞINDA HANGİ GÖRÜŞE İNANMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ ! AMA MÜSLÜMAN ÜLKEDE , MÜSLÜMANA ZULM EDEMEZ ! İSLÂMA SAVAŞ AÇAMAZ ! BUNLARI YAPTI MI YAPTI ! HESABINI ALLAHA VERİYOR ARTIK ! TÜRKİYEDE DE HAK ETTİĞİ GİBİ KORNOLARLA SİRENLERLE ANILIYOR ! YAHUDİ GELENEĞİ !

      1. tolga Avatar
        tolga

        Erkeklerin sünnet olması, kadınların çarşafa kapanması, domuz etinin haram olması, oruç tutulması, kurban kesilmesi daha islam yokken yahudilerin inandığı şeylerdir ve islamiyete yahidilerden yani musevilerden geçmiştir. Aleyküm Selam dahil “Aleyküm Şalom”dur orijinali. Arap asimilasyonuna uğrayan Türkler de bu ritüellerden nasibini almıştır. Türklerin ata inancı Gök Tanrı’dır. Yani şimdilerde dünyanın yeni benimsediği deizmdir

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        @Tolga. Islamiyet Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ile baslamis degildir. Ta Hz. Adem aleyhisselamdan beri vardir. Ancak zamanla bozulmus ve bunun üzerine sürekli yeni peygamberler gönderilmistir. Bu tahrifatlar neticesinde yahudilik ve hiristiyanlik adinda beseri sistemler ortaya cikmistir. Ancak bunlarin kaynagi aynidir yani ilahidir. Dolayisiyla yahudilikten alinmis bir sey yok. O alinanlar zaten Islamiyetindi. Islamiyetin yahudilikten almadiklari ise sonradan ortaya cikmis tahrifatlar ve belirli bir zaman gectigi icin kaldirilmis hükümlerdir.

      3. Ulaş Bardakçı Avatar
        Ulaş Bardakçı

        Senin yedi züriyetini sikeyim. Müslüman gibi amına koyayım senin. İftiracı, serefsiz, yalancı domuzlar. Devletin her köşesini yiyeceksiniz, devleti inşa edene sallayacaksınız. Adımı soyadımı adresimi yaziyorum. Gelde o beyninı bir patlatayım. İlkin sülaleni sonra dinini imanini allahini sikiyim senin.

    8. Sacan Avatar
      Sacan

      Ata sını bilmeyen it peşinde gezermiş. Selanik Yahudisi birine ata demek zül olarak yeter size. Arşivler açılıp gerçekleri ogreni ce mos mor olacaksınız. Veya okadar bekletmeyin alın Dr.riza nur un kitabına bir göz atın. Ama onada deli dersiniz siz bütün tarihçiler deli .geçenlerde yunanistan ayasofya yı camı yaparsanız bizde türkiyeyi karıştıracak gerçekleri açıklarız demişti. Ne demek istedi acaba?

    9. @atabatak Avatar
      @atabatak

      Loranil Kaya ben senin ananı sevmek zorunda değilim ama anana küfür edemem. Bilmem anlayabildin mi.Kaldıki madem Müslüman değil niye burnunu sokuyor dinime, Bu kemalist ahmaklığı bırak, MÜSLÜMAN DİNİNE İMANINA PEYGAMBERİNE KUR’ANINA KÜFÜR EDENİ SEVEMEZ,SEVERSE İMANI VAR DENİLEMEZ.

  3. Erkin Avatar
    Erkin

    şerefsiz yobazlar gün gelicek hepinizin kafasına sıkıcaz

    1. inanç Avatar
      inanç

      ateistmisin erkoş

    2. belgelerlegercektarih Avatar

      Adamsan gel de sık.

    3. Enes Avatar
      Enes

      Klasik bir Chp ve Kemalist bir dusunce. Millete ne umut verildi, ne yeminler verildi karsiliginda ne buldular. Meclisi Cuma gunu hatimlerle kurbanlarla acilmasi tesaduf degil. Hatta Kamalin kursude bir vaazi var dillere destan. Halifeye baglilik mesajlari derken Istiklal mahkemeleri mecliste oldurulen mebuslar, birinci meclisten kimse kalmiyor hayatta. Gercegi bilmek ismezmisiniz?

    4. gerde Avatar
      gerde

      sen ne sıkıyon lan gebeş gerçekler ortaya çıkınca tehtidemi başladınız siz zaten sıkmışınız kafanıza

    5. kemal Avatar

      kork ALLAHTAN korkmayandan.şerefsizler heryerde şerefsizligini gösterir.zavallı durumuna düşen o şerefsizler haşa allah ve peygambere kurana dil uzatmakla şeytanın kancasına takılan birer zavallıdır.tıpkı oltaya takılan balık gibi…ALLAH geniştir ve sabırlıdır.ALLAHA iman edenler kıyamete kadar rahmetle,dinsizlerde lanetle anılmaya mahkumdur kuranda,.ALLAHIN indirdigiyle hükmetmeyen kafirin ta kendisidir diyor..erdogan allahın indirdigiyle mi hükmediyor dersen,eger milletimiz ona ALLAHIN indirdigiyle hükmetmesi için yetki verirse oda buna uymazsa oda kafir olur

    6. Osmanlı_1453_2023 Avatar
      Osmanlı_1453_2023

      KİMİ TEHTİT EDİYORSUN ! TÜRKİYE VATANDAŞINI MI ? SEN ÖNCE CEHALETTEN KURTUL ! ATAN KİM ÖĞREN YUNAN SELANİKLİSİNE ATA DİYEREK ! TÜRK OLMAYAN , MÜSLÜMAN OLMAYAN BİRİNE ATA DİYEREK SENİN YOBAZLIĞIN ORTADA !

    7. ....... Avatar
      …….

      ulaş bardakçı sahte ismiyle yazan şaşırmış sapkın bari Allaha sövmeseydin. nasılsa inanmıyon değilmi paşanda inanmıyomuş işde ne bok yemeye gocunuyon. ayete safsada dediğini kendi el yazısıyla belgeleyen atilla oral. oda senin gibi solcu. ona buna sıkarken sizede sıkan birileri çıkıyo. birileride leşinizi ölümsüzleştirip sittin sene boyunca kahraman diye yutturmaya uğraşıyor. diriniz beş para etmez ölünüze değer biçilemez.

    8. ismail Avatar
      ismail

      örtmen inkılap örtmeni:) 22 Ekim 2013 at 00:05
      Doğduğumdan bu yana bir adam vardı cahildim yine o vardı tahsilliyim yine o var ; sanki bozulmuş bir dinin içindeydim de yeni uyandım gibi:) ne keklemişler amma helal olsun zehir gibi kafa var hepsinde yoksa bizde mi kafa yok!:D artık neyi seçerseniz doğruyu yanlışı hak hukuku bir yana bırakın da tarafsızca bir bakın neler vadolunmuş elinizde neler var; gidin bir tarihinizi araştırın tabi dilini anlarsanız:
      …….
      ulaş kim demiş bunu….internette inkılap öğretmeni. o bile herşeyi bütün gerçekleri kabul etmiş artık. ulan Allahsız sende biliyon ya neyin ne olduğunu işine gelmediğinden resmi tarih masalları ile uyumayı tercih ediyon.
      anlat bakalım şu tarih masallarından azıcık dinlersek sayende belki birazda biz uyuruzz.

  4. elif şafak Avatar

    Atanızın dinsizliği bizi tabiki ilgilendirmez ama kendi dinsizliğini insanlara da dikte etmeye çalıştığı için, inancından dolayı masum insanları engizisyon mahkemelerinde astırdığı için suçludur… ve şunuda unutmayın ey ataistler Kemalistler… benim dinime saldıranı bende sevmem!!!!!!! ve sizde okullarda zorla çocuklara bir dinsizi aşılayamazsınızzz!!!!!!!

    1. kader Avatar

      Ayn çok iyi söyledin ayetlerde de geçiyor herşey cami hocaları bile biliyor o çok sevgili atanız sayesinde modern hayata geçildi kadınlar açıldı fln çok şey varda söylemeye değmez. Ayrıca atatürk için her pazartesi cuma okullarda tören yapılıyordu bizi yaradan bu kadar sonsuz nimeti sunan rabbimiz için neden namaz kılmıyoruz ? Neden obada zaman ayırmıyoruz ? Atatürk tek başınamı yurdumuzu kurtardı onlarca atalarımız can vermedimi o toprakta? O şanlı türk bayrağında atatürkün kanı yok atalarımızın kanı var hadi bunu da inkar edin o zaman .

    2. HİKMET KARA Avatar

      Ulaş denen it ulan köpek soysuz seni seni aşağılık sen bir dinsiz olabilirsin ama Benim Allahım a benim Dinime nasıl küfredersin sen insan olamazsın seni bir insan doğurmuş olamaz seni seviyene düşmemek için kendimi tutuyorum adam gibi ismini adam gibi adresini ber ulan seni it gibi yalvartmayan küfürleri sana yedirmeyen senin gibi olsun

  5. alı Avatar
    alı

    Atanızın dinsizliği bizi tabiki ilgilendirmez ama kendi dinsizliğini insanlara da dikte etmeye çalıştığı için, inancından dolayı masum insanları engizisyon mahkemelerinde astırdığı için suçludur… ve şunuda unutmayın ey ataistler Kemalistler… benim dinime saldıranı bende sevmem!!!!!!! ve sizde okullarda zorla çocuklara bir dinsizi aşılayamazsınızzz!!!!!!!

  6. vay vay vay Avatar
    vay vay vay

    Vay kitapsız vayy bu kemalistler kadar üçkağıtçı yok

  7. 66655266 Avatar
    66655266

    belgelerlegercektarih size teşekkür ederim, bu belgelerden haberdar değildik fakat gördük ve herkese yaymak gerektiğine kanaat getirdik, lakin bu bu şekilde olacak büyüyecek bir mesele değil buna izin vermez tağut bu meseleyi televizyonlarda açık oturumlarda her yerde anlatan aktaran mücahidler lazım bizlere, Allah yardımcımız olsun

  8. ismail Avatar
    ismail

    Filistin yenilgisi sonrasinda mondros mutarekesinin ardindan ülke işgal edilmiş, osmanli imparatorluğu tam bir felakete suruklenmiş millet per perişan olmuştu. Tam o sirada ben bu memleketi kurtaracağim diyen birisi çikti ortaya. Filistinde yenilen birisiydi bu aslinda ama olsundu. Bu sefer memleketi işgalden kurtarmayi vaadediyordu. Hem sadece bu memleketin değil butun islam aleminin kurtaricisi gibi lanse ediliyordu. Muazzam birisiymiş o kutsal taraflarida varmiş. İslami kurtaracak olan mehdiymiş meğerse. Böyle denerek kurtuluş savaşina asker toplandi bu milletten. Yine bu vaadlerle işgal altindaki islam yurtlarindan dunya kadar yardimlar alindi. Yunan atildi bati Anadolu ve trakyadan. Sonra diğer işgalcilerlemutareke yapildi. Çok dindar birisiydi mustafa kemal o gune kadar. Öyle ya meclisi bile haci hocalarla Kurani Kerim okutarak açtirmişti. Memleketimizi tekrardan peygamber postunda oturan padişahimiz efendimize teslim edecekti.
    Ama öyle olmadi. Padişahliği kaldirarark ülkeye el koyduğunu açiklamişti. Ayni gün islami kanunlar olan şeriatida kaldirdi. Millet şaşkinlik içindeydi. Milletin uzerinden bu şaşkinliği atmak için balikesir zagnos paşa camiindeki vaaz. Sonra ingiliz uyarisi. Halifeliği kaldiracağini açikladi. Herkes aman sakin ha dedi. İstersen sen ol halife ama o makama dokunma. Dinlemedi hiç kimseyi. Kaldirdi halifeliği atti osmanli soyunu sülalesini memleketten. Saraylarada el konmuş oldu böylece. Peki bununlami kalindi. Hocalarin uçan maaşi, giki çiktiği için kellesi gidenler. Korkutulduğu için camilere gidemeyen millet. Harabe olan camiler. Yakilan orjinal kurani kerimler, yasaklanan din dersleri, kapatilan medreseler, kuran kurslari ve imam hatipler. Şeyhülislamlik makami vs, devletin dini islam ibaresinin çikartilmasi laikliğin getirilmesi. İslam alfabesinin yasaklanmasi. Evlere Kurani kerim okunuyor baskinlari.
    Millet şaşkinlik içindeydi. Mehdi dedikleri adam ne yapiyordu böyle. Meydanlarda millete ayet okuyan adamdi bu. Galiba kandirilmişlardi millet olarak. Kahvehanelerde evlerde köşe baslarinda her musluman evladi onu çekiştiyordu. Gerçek mehdi değilmiş sahtesi çikti. Savaş bitti din gitti diyen diyene idi. Gerçek kurtarici değilmiş sahte mehdi imişti diyordu millet. İngiltere içimizdeki işbirlikcileriyle memleketi felakete suruklemiş, o felakete surukleyenleri birde mehti diye ileri surmuştu millete. Ama gun geldi herşey anlaşildi. Sahte mehdi damgasi üzerine yapişmişti bir kere. Bu damgadan kurtulmasi lazimdi. Bu nasil yapilabilirdiki. Çok kolay. Sahte mehdi olayi tertiplenerek.
    Derviş mehmet ve adamlari suruldu ortaya. Bu iş için menemen seçildi. Fethi okyarin partisine çok fazla oy çikmişti oradan. Şimdi o partiyide kapatmişlardi. Halk kayniyordu için için. Ayaklanma çikarirlarsa işleri zorlaşirdi. Bir oyunla sindirilmeliydi bu halk korkutulup.
    Menemene gitti esrarkeş derviş mehmet. Adam giritli idi. Türkceyi Anadoluya gelişte ögrenmişti. Dervişliği ne bilecek. Birkaç arkadaşiyle menemende cami önunde camiden çikanlara mehti olduğunu kemalizmi yikacağini söyledi. O soyluyor halk dinliyordu. Uzerine asteymen mustafa fehmi gönderildi öldürmeyen tatbikat mermileri vardi silahlarda. Dinlemedi o güruh. Mustafa fehmi ateş etti bunlara. Mermiler hikaye.vurmuyor öldürmüyor. Ama derviş mehmet ayağindan vurdu kubilayi. Kubilay topal haliyle jandarmaya siğinmak istedi. Kapilar duvar oldu. Kaymakamliğa siğinmak istedi. Kapilar yine duvar. Nereye gitse kapilar duvar oldu kendisine. Yine geldi cami avlusuna neredeyse bir saat sonra. Derviş mehmet ve adamlari bir yerlerden emir almişcasina zaten zavalli duruma duşurdükleri mustafa fehmi nami diğer kubilayin birde kafasini kestiler. Olaylara mudahele etmek isteyen ikide bekci öldürüldü. O zamana kadar hareke geçmeyen devlet kubilayi kurban verdikten sonra derviş mehmet ve adamlarini öldürdü. Hemen divani harp kuruldu. Olayi seyreden cami cemaati yargilandi. Şu seyretti idam, bu alkiş tuttu idam. Bu şunu dedi idam. Suçsuz gunahsiz bir suru insan sallandirildi.
    Menemenliler iyi bilirler. Olaylar sonrasinda menemeni topa tutun emri veren kemal paşanin bu emrinin dinlenmediğini. Yoksa duman olduydu kasaba.
    29 kadar idamla halledildi bu iş halkin uzerine öyle korku yaşatildiki. O gunleri yaşayanlar asla yaşadiklarini anlatamadilar. Asilma korkusuna. Agızlarina kilit vurulmuştu sanki. 80 sene konuşamayanlar oldu.
    Olsundu önemli değildi. Önemli olan mustafa kemal, ismet inönü ve chp kadrolarinin rahatiydi. Sahte mehdi damgasida atanin üzerinden alinmiş bir başkasinin uzerine atilmişti nasilsa.
    Bu olaylarin o zamanki hukumetin duzmecesi olduğunu Hamdullah Suphi Tanriöver açiklamiş ve sözünü kubilayin bu ışe kurban verildiğini söylemeye getirerek çok yazik oldu ona demiş

  9. janissary Avatar
    janissary

    Ben her okuduğum yada duyduğu şeyi araştırırım körü körüne inanmam.Kemal in siyaseti ile ilgili taa bizim okul zamanlarında inkılap tarihi derslerinde her zaman kafamda soru işaretleri olmuştu ama sorma imkanı bulamadım sansür yüzünden araştırma imkanı da kısıtlıydı.Fakat çoğu kitaptan bu bilgileri okumuştum haberim vardı.Kemal in aslında inkılap tarihi dersleriyle okullarda öğretildiğinden çok farklı bir kişiliğe ve dünya görüşüne sahip olduğunu öğrendim.Ancak bu yayınlarda kısıtlıydı.İnternet icat oldu bu ülkeye peydah oldu ben de bayağı eski bir net kullanıcısıyım kemal hakkında netten bayağı bir bilgi ve döküman elde ettim.Kemal in çok farklı bir yüzü bize anlatılmayan hatta saklanan bir hayatı ve özellikleri olduğunu gördüm.

    Şunu burada söylemek isterim.Net ilk zamanlarda genelde islami yada muhafazakar kesimde yer bulamadı.Bunun nedeni bu kesimin imkan açısından uzak olmasıydı.Daha çok elitist avrupai insanların sahip olabildiği müdavimi olduğu bir şeydi internet ilk zamanlarda ve ben kemal in dinlere ve İslam a bakış açısını da ilk kez ateist ve kemalist sitelerde gördüm.Kemal in aslında zannettiğimizden farklı olarak dinlere inanmadığı islam ı benimsemediğini hatta islam ı revize etmeye ve etkisini azaltmaya yönelik düşünceler ve işler peşinde olduğunu ilk kez bu ateist ve koyu atatürkçü sitelerin yayınlarında ve kullanıcı yorumların da belgelerle kaynaklarla gördüm.Zannedildiği gibi kemal in islam ile ilgili ters görüşleri mesela bu site gibi islami yada muhafazakar diyebileceğimiz kaynaklardan başlamadı ve hatta yayılmadı.Bu ilk kez ateist kemalist odaklı sitelerde başladı.O siteler zamanında hem netin herkes tarafından ulaşılamayan daha çok özel yapısından hem kontrol ve denetim tehlikesi olmadığından hem de bunları ortaya dökmenin o zamanki siyasi rejim tarafından alenen tvlerde gazetelerde bile yapılmasından dolayı kemalist jakoben elitist siyasi havadan güç alarak bunları rahatça yayınladılar.Daha sonra içerisinde bir çok farklı düşünce akımları olan siteler ortaya çıktı.Kemal in gerçek yüzünü kendi bakış açılarından belgeleriyle ortaya döktü.Bunlardan biride bu sitedir.

    Burada kemale hayran olup gözünü gerçeklere kapatmış olanlar masallarla yaşamaya devam edebilirler.gözünüzü kulağınızı beyninizi kapatıp devam edebilirsiniz.Ama gelip burada bu siteye yazara yada kendileri gibi düşünmeyen gerçeği arayanlara tepki göstermek saldırmanın alemi yok.Bu gülünç ve zavallıca bir hareket.

    Zorunuza giden bir şeyler varsa hıncınızı belgeleri bilgileri habercilik araştırmacılık ve düşünce özgürlüğü ile ortaya dökenlerden değil.bu belgeleri araştırıp bu belgelerin altında ismi imzası olanlardan alın.Mesela burada belgelerde isimleri geçen peyami safa, sadi borak,erdal inönü..vb. isimlere gidin gocunun.Bunu ortaya köyan gerçeği arayanlara karşı hakaret ve saldırıda bulunmak kemalist faşist kafanın en nihayi sonucudur zaten.

    1. Esin işcan Avatar
      Esin işcan

      Neyseki artık bunlar konuşulabilyor. Atatürkü koruma kanunu kaldırıldığında ve ilk dönem cumhuriyet arşivleri halka açıldığında bu atatürk diktasından kurtulucaz.müslüman dediğin bilinçli ve uyanık olmalı. Ne düşündüğünü korkmadan haykırmalı. Cocuklarını bu bilinçle yetiştirmeli. Müslümanlık şuuru hayatın her alanında olmalı. Söylediğimizden yaptığımızdan düşüncemizden savunduğumuzdan hatta verdiğimiz oydan alışveriş yapyığımız yere kadar her yaptığımızdan mesuluz. Gerçekleri duymak isteyenler için kadir mısıroğlunu tavsiye ederim. Youtube da videoları bolca var. Allah onun gibi korkmadan doğruların ömürlerini arttırsın. Onlardan razı olsun

  10. Esra Avatar
    Esra

    Yazıklar olsun size… İşiniz gücünüz Ataturk le ugrasmak.. Neden bunun yerine insanliga faydasi olacak islerle ugrasmayi denemiyorsunuz aceba.. Asıl din düsmanlari ortada hepimiz cok iyi biliyoruz o isbirlikcileri.. Sömürge altinda yasamak bir bayragin olmadan yasamak daha cok hosunuza gider sizin. Azicik insan olun.. Din dusmaniysada bunun hesabini sen soramazsin bunun farkindamisiniz aceba ?
    Ayrica iyiki gelmis bu ulkeye, bak nasil milli mucadeleyi saglamis, nasil egitime bilime insana deger vermis cok iyi goruyoruz, dahasi cocuklarimiza nasil armaganlar birakmis, kadina nasil deger vermis.. Böyle kin nefret olmaz bizim dinimizde.. insanlari kiskirtip fitne cikarmak olmaz … Azicik okuyun !

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @esra hanim, yani yazilarimizi hic okumamissiniz. Cünkü bu yazdiklarinizin tamamini sitemizde cevaplandirdik. Kadinlara deger verilmiyor muydu da m. kemal deger verdi? Hic mi kitap okumadiniz? Kemalist rejim kadinlara “meta” olarak kullandi. Kadinlar para baronlarinin ürünlerini satmak icin bir arac olarak kullaniliyor. Bu mu onlara verilen deger?

      M. Kemal’den dinsizliginin hesabi belki degil ama din düsmanliginin ve dinimize ve tabi ki müslümanlara verdigi zararlarin hesabi sorulacak. Tabiat kanunudur bu.

      Milli mücadele M. Kemalden evvel baslamisti. M. Kemal basina gecince hedeflere ulasilamadi. Bati’yla anlasti. Cocuklara ne armagani birakmis? Icki, kumar, piyango birakmis. Su gencligin haline bir bakin; Rezalet. Böyle kin ve nefret dinimizde yok degil mi? Peki bir sapka ugruna insanlari daragacinda sallandirmak dinimizde var mi?

      1. hilaloz Avatar
        hilaloz

        Harfi harfine katılıyorum.Allah razı olsun sizden.kör gözlerimizin görmesine sağır kulaklarımızın duymasına katkıda bulunduğunuz için.tam zamanında.uçurumun kenarındayız zira.

    2. janissary Avatar
      janissary

      @esra asıl sana yazıklar olsun.kemal gibi ulu bir insanla uğraşmak ne haddimize değil mi kemal eleştirilemez değil mi o muhteşem bir varlık..

      Bak biz şu anda emin ol insanlığa en faydalı şeyi yapıyoruz.Nasıl mı? şöyle;

      kemalist inkılap derslerinde ne dediler bize yıllarca padişah kötüdür krallık kötüdür.Bak ben krallık padişahlık yanlısı değilim bir gerçeği anlatıyorum.Kemal daha 20li yaşlarda genç askeri öğrencisiyken taa o dönemlerde diş mihrakların etkisiyle padişaha baş kaldırmıştı.Özgürlük/hürriyet iddasıyla o zaman isyan etti.Sonra gücü ele geçirince bunu yaptı.Avrupa medeniyetine uymak hedefimizdir dedi inkılap yaptı.Sözde devrimci oldu.Hiç düşünmedi mi kendini dolduruşa getiren çok sevdiği özendiği avrupai bu mihraklar kendi krallarını prenslerini neden devirmekle uğraşmıyorlarda bu özgürlüğü osmanlı türk topraklarına uyguluyor?çok mu seviyorlardı Osmanlıyı Türkleri..uyanın artık.Bugün o kemali gaza getiren tüm ülkeler nerdeyse krallıkla yönetiliyor ve hepsi süper güç demekki neymiş krallık kötü değilmiş?Peki cumhuriyet mi kötü?hayır ben öyle bir şey demiyorum.Peki ne kötü?;

      Muz cumhuriyeti olmak kötü.Öldüğü halde halen daha konuşan insanları cezalandıran mükafatlandıran cesetlerin yönettiği ülkeler dünyanın gerçek anlamda geri kalmış ülkeleridir araştır.Her yere dikta nın tek adamın heykelini portresini diken karşısında bu ülkeye kemal gibisi gelmez eleştirilemez sende kim oluyorsun kafasıyla beyni uyuşanlar ın köşe başlarını kaptığı ülkeler gerici yobaz ülkelerdir.Bunlardan biride bu ülke.

      eğitim bilim insana değer falan yok.Padişahı kovup kendisi saraylarda yaşamadı mı esra?balolar,danslar,operalar,plajlarda eğlenmedi mi esra?mercedes i savarona sı çiftlikleri villaları yokmuydu?Peki kemal böyle yaşarken doğuda anadoluda dedelerimiz ne haldeydi?2000li yıllardayız halen daha elektrik su yol okul hastane ilaç olmayan yerler var.Kusura bakma bunun sorumlusu sadece sonraki gelen hükümetler değil.Halk açlıktan ölürken bir avuç tahılına da paşası daha rahat eğlensin diye el konulurken kendisi saraylarda içki kadın dans eşliğinde eğleniyorsa hiçte masum değil senin kemal.Bir de böyle siyasetçileri eleştirirler.Atası ne ki soyu ne olsun.Padişah hazret gitti kemal hazret geldi düzen değişti düzülen değişmedi esra ,kemal bunun neresinde?eğitim bilim insana değer; emin ol şimdi de yok kemalin zamanında ise hiç yoktu.

      Kadına özgürlük?Kemalin metreslerinin sayısını biliyormusun?Bir tanesi öldürüldü.Kemal Latife hanımla evlendi.Kadın zor sabretti sonra boşandı.
      Evet kemal kadına seçim özgürlüğü verdi sandıkta…ama tek bir seçenek verdi chp…böyle özgürlüğün ben…
      kemalin aynı kafadaki yolunda yürüyen nesilleri kemalistler kadınları okuldan attılar.sosyal hayattan kovdular.Yalan mı?Şekilciliğin dik alası.Bir kadın prototipi var buna uyarsan kadınsın anasını satayım ama bir de o modele uymuyorsan var ya bırak kadın olamayı insan bile değilsin.Okuldan da atar kamuda işe de almaz aşağılayıp toplumdan da dışlar ama utanmadan o kadından vergi almaya oğlunu askere almaya kalkar bu mu özgürlük? bu mu kadına değer? bu mu insanlık?Bu mu sosyal devlet?

      Evet dinimizde ölünün arkasından konuşulmaz.Ama biz demiyoruz kemal ölmedi yaşıyor diye.kemalistler itiraf ediyor.ölmedi toprağa girmedi bu kemal.Halen daha konuşuyor tepemizde dikiliyor.Eee o ölmediyse bir türlü toprağa girmiyorsa 1930larda kalmış kafasıyla tepemde dikilip benim 2016daki yaşamımı seçimlerimi etkilemeye çalışıyorsa bende onu eleştiririm o kadar.Ben nankörsem kemal de kendinden öncekilerine nankörlük yaptı demek ki ben de en az kemal kadar nankörüm.

      Bu esra ve bunun gibilere tekrar söylüyorum.Yukarıda yazdığım gibi benim dinsel anlamda kemal in durumuyla ilgili bilgilerimin ilk öncü kaynakları ateist kemalist sitelerdir.

      Bu siteler Kemal i ilerici çağdaş ve modern gördüklerinden ve İslam ı manevi muhafazakar yapıyı da geri aşağı ve gelişime engel gördüklerinden bu doğrultuda kemalden alıntılar yaparak verdikleri bilgiler dinsel anlamda bu kemal yandaş-karşıtlığının temelidir.

      O halde gelip burada bize din dersi vermek yerine gidip biraz da halen daha yayında olan o ateist kemalist sitelerde bloglarda ötünde ense traşınızı görelim.Ama olmaz değil mi?burada gelir aslan kesilirsiniz oralarda kedi olur yalamalık yaparsınız değil mi?bu kadar kolpa bu kadar yavşaksınız işte?alayınıza gider…

      1. tuna yurttaş Avatar
        tuna yurttaş

        En azından sen eleştiremezsin boş insan

      2. janissary Avatar
        janissary

        @tuna yurttaş, zoruna mı gitti içi doldurulmuş kukla seni.

      3. Eylül Avatar
        Eylül

        Çok güzel yazmışsınız anlayana

  11. ismail Avatar
    ismail

    Leon karahan stalin döneminde sovyetler birliğinin türkiye büyük elçisi. Tatar türklerinden. Kirim değil kazan civari tatarlarindan olsa gerek. Türkiyede elçi olduğu donemde hukumet ile çok iyi ilişkiler kuruyor. Hatta sovyet rusa karşi türkiyeyi tutan tavirlari olduğu biliniyor. Ruslarin türkiye uzerindeki emellerinide hukumete haber verirmiş. 1934 rusyadan stalin Kars ve Ardahan tarafinda hak iddia ediyor. Boğazlar uzerindede çeşitli isteklerde bulunuyor. Leon karahan duyuruyor gelismeleri. Mustafa kemal elinde içki şişesi esip gürlüyor Rusyayi dağitmaktan bahsediyor tabiiki ABD ve ingiltereye guvenerek, Leon karahan türkleri sevdiği için mustafa kemalin staline hakaretlerine karşi sessiz kaliyor. Işi bilenler diyorlarki mustafa kemale bu leona siğinma hakki verelim yoksa Stalin bu tatsizliğin acisini olaylara sessiz kalan leondan çikaracaktir. Olmaz diyor mustafa kemal ve adami sovyetler birliğine gonderiyor. Gider gitmez tutuklaniyor adam. Ve türkiye casusu olduğu gerekcesiyle aralik 1937 de idam ediliyor.
    Mustafa kemalin anilarini yayinlarken onun insancil babacan tavirlarinin çokca olduğunu ballandira ballandira anlatanlar bu olay ve benzerlerini ne diye görmuyorlar.

  12. tuna yurttaş Avatar
    tuna yurttaş

    Çok güzel demiş Atam akıllı insanın hali başka.

  13. Ufuk Avatar
    Ufuk

    Iyi is basarmis hatalari olmuştur. Birakin adam rahat uyusin

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @ufuk, biz dahil herkes yaptiklarinin hesabini verecek. Kisisel yanlislar Allah ile kul arasindadir. Ancak topluma malolmus yanlislari toplum bilmeli ve geregini yapmalidir. Yorumun icin tesekkürler.

  14. uslmlk Avatar
    uslmlk

    önceki belgenizde hicri veya rumi takvime göre yılı yazmışınız bunda miladi takvime göre. Ama 1916 yılında miladi takvim kullanılmıyordu. Hazırladığınız yalan belgenin taa..

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @uslmlk, miladi takvim kullanilmamasi, o tarihi bizim miladi olarak vermemize mani degildir. M. Kemal 1881’de dogdu diyoruz degil mi? Iste bu miladi takvimdir ama o tarihte miladi takvim yoktu. Biliyorum, kabul etmek zor, bu yüzden bu tür akla ziyan gerekcelerle karsi cikiyorsunuz. Ama bunlar gercekler kardesim, yapacak bir sey yok.

  15. ismail Avatar
    ismail

    Mustafa kemal döneminde muslumanliğin kurucusu hz. Muhammedin aslinda Türk olduğunu ispatlamak üzere çeşitli teoriler üretilmiştir. Arabistanin ortasinda dünyaya gelen hz. Muhammed Kemalizm tarafindan nasil Türk yapildi ona bakalim.
    Hanif dininin kurucusu hz. İbrahim malum gunumuzden 4000 yada 4500 küsür sene evvel sümerler döneminde yaşamiştir. Kemalizme gore sümerler türktür. Hz. İbrahim mekkeye giderek oğlu ismaili orada terk etmiştir. Mekkede yaşayan hz. İsmailin soyundan dunyaya geldi hz. Muhammed. Hz. İbrahim ve oglu ismail Turk olduğuna gore onlarin soyundan gelen hz. Muhammedde türk demekti. Bu tespitler gerçekten uzak bile olsa kulağa ne kadarda hoş geliyor değilmi.
    Peki Kemalizm bunu ne diye yapiyor. Hemen açiklayalim. Hz.Muhammed türk olduğuna göre islam türklerin dinidir demektir bu. O halde bu din tamamen türkçeye çevirilmelidir. Bunda amaç nedir. Kemalizm dinde reform yapma hakkini kendinde görup ayetlere kendi istediği anlami yükleyecek. Kurani kerimi türkceye çevirtmek için mehmet akif ersoya başvuruyorlar. Mehmet Akif ziya gökalpin turkce namaz ve ezani konu alan bir şiirinden çekinerek namaz ve ezan türkceleşip bozulacak korkusuyla bu isteği kabul etmiyor. Asli hristiyan olup arapca bilen birisine tercume ettirecek oluyorlar kurani kerimi. Çok buyuk tepkiler geliyor Kurani kerime hristiyanlik bilgileri doldurulacak diye bu adamdanda vazgeçilmek zorunda kaliniyor.iş elmalili hamdi yazira kaliyor.
    Bu donemde Kurani kerimdeki bazi ayetlerin onemini kaybettiğini bunlarin çikarilarak yerine kurtuluş savaşindan parçalar konmasi, camilere masa sandalye koyup muzik eşliğinde ibadet edilmesi gibi teklifler yapanlar oldu. Namazin turkceleştirilmesinden son anda vazgeçildi. Ezan anlami bozularak türkceleştirildi. Millet camilerden elini ayağini çeksin diye yapildi bu. Onlarca sene camilerden uzak tutuldu bu sayede bu millet.
    Şeriat öcu gosterilip şeriatsiz islam yani sabetaycilik dini dayatildi bu millete.
    Dini eğitimin yasaklanmasi dini kurumlarin çoğunun kapatilmasi. Kurani kerimlerin orjinallerinin yakilmasi hep Kemalizmin marifetlerindendir. Köylere jandarma baskini yapilirdi o dönemlerde. Jandarma gelmeden haberi gelirdi. Millet dayak korkusuna elinde ne kadar arap alfabeli eser varsa iskence boyutundaki dayak korkusuna ya yakar yada toprağa gömerdi. Ne yazma eserler yok edildi bu ülkede kemalizmin dayağinin korkusuna.

  16. islamla dalga geçenler Avatar
    islamla dalga geçenler

    Sabetaycilari yazip duruyoruz ikide bir haksiz saldiri yapiyoruz zannedenlere onlarin bu millet ile nasil oynadiklarini şoyle izah edelim. Ziraat bankasini 1863 te mithat paşa kurdu. Bu paşanin babasi bulgaristan yahudilerinden idi. Ziraat bankasi millete faizli kredi verir idi. Bu faizli işlemleri satiş gibi göstermek için kredi alanlara Kurani kerim verilip kutsal kitabimizin satişi yapilmiş gibi gosterilir sonra o Kurani Kerim bankaya geri hediye ettirilir Kurani Kerim ve dini islamla dalga geçilirdi.

  17. mehmet Avatar

    Bu mektuba adam akıllı cevap vermeyen kemalist bozuntuları var atatürke dindar diyenlerde kem küm ağızları ile cevap bile veremiyorlar islamı bilmeyenlerde boş keseden atıyor bu belge atatürkün bilerek kasten müslüman inançlarını hiçe sayarak balındaki yahudi komutanın isteklerini gözünü kırpmadan yaptığının ispatıdır nereye çekersen cekin başına silah dayanmamılş bir aşk mektubundan bahsediliyorsa kişi içindeki duyguları anlatmak için karşıya yazar. Atatürk dini kullnarak başkalarına hizmet etmiş bir osmanlı hainidir. Bir askerin görevi eğitimi vatanını ve halifesini korumak ile yükümlüken kendi düşüncesi ile bir devlet kurma yetkisi yoktur. Bir evin sahibi evine bahcesini koruması için bir güvenlik görevlisini eğitiyor ve beni koru bahcemi koru al sana okul al sana silah diyip evsahibine gidip sen bu evi yönetemiyorsun evsahibi diyip kendi devletini kuramaz kafasına sıkacaktın atatürk bunu yapmadığı gibi türk milletindeki inançı olanların inançları ile bir savaş yapıp güçlü olan kesimlerde bilerek ksten yenildim zayıfladık yada ordan başka bir yere gönderip oranın zayıflamasına yardım ederek düşmana meydan vermesi afedilmez. Atatürk enver paşa talat paşa cevat paşa bilinçli bir humanist yapıyı zeyıflatmak için müslüman inançlarını kullandığı aşikar. Türk kendi düşüncesimiz fikrimiz askere fikrini sormazlar işine gelmezse istifa edersin devletin silahı ile devrim yapan ihanet etmiş olur. O zaman söyle bir hak çıkar bende orduyu ele geçiririm kendi düşüncemi uygularım bu din islammıdın dinsiz yaparım ben kediye tapıyorum sizde kediye tapın derim. Yada ülke dinsizmi ben darbe yaparım silah bende değilmi aklımdaki düşüncede karı satmak olablir bende milli geliri kadın pazarlamaktan yana görüyorum dünyanın her yerine kadın pazarlarsam o kadınlarada 20 yıl kulnıp zirveye geldiğimde bir virüs veririm dünya avucumda olur böyle bir anlayuış olurmu millet vatan bölünmesin islam ümmeti bölünmesin kafirlerin önünü keselim diye askere ölüme gidecek ordan birileri çıkacak size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum. Diyecek oğlum tarruz edecek silahı vermemişin ölümü emrediyorsunda ne için sen bizi kırdırmak içinmi ölümü emrettin düşmandan vakit kazanmak içinmi islamı korumak içinmi hehe gülüük islamı korumak için caktırma askerrr tamam biz ölürüz serhitte ölürüzde bizim bu kul hakkımızı bu geride kalan ümmet geri almasa biz onlara sehitlik mertebinde yardım edeni soksunlar dersedin bizim 15 temmuzdaki halimiz ne olurdun acaba. Atatürk osmanlı hainidir kesin hüküm bu. 1909 darbesinde Abdulhamit islamı zedelediği gerekçesi ile tahtan indirecem diyip cumhuriyeti kurduktan sonra ülkede oldu bitit ile islamı yok etmesi onun bir Alman yahudi dölü olduğunun işaretidir. Anasınında zübeyde oldugunu zannetmiyorum orda ortada bir babasız bir çocuğun sahiplenmesi yatıyor gibi geliyor bana. neyse bunlar çıkar kanında türk kanı taşıyan bir insanın bunları yapacağına ben inanmak istemiyorum. Hele şu mektuptan sonra filistin libya arapların anlatıkları atatürkünde siyonistte 19 cular arasında olan pagancılar olduğu kesindir. mason değil 19 cular. bunlar secilmişler olarak atanır ve 19 kadar olan tüm gruplar bu kişilere hizmet eder. mason bunda en düşük kademedir. şuan dünya 18 ciler grubunda siyonistler abdyi teddit ediyor hani 17 balarıya ulaşacaktın diye dünya 17 ile 7 cilerin anlaşması ile yönetilir bu ülkelerin yönetimi elimizde anlamı taşır türkiye yüzünden 18 cilere devredildi buda ne isen tersini savunki 17 ci seviyeye in demektir 19 culara havale etmek 18 ciler başarısız oldu demektir. 19 hitler atatürk sovvetleri yıkan lar gibileridir irandada vardın aklıma glemedi. 17 ciler fetocu ibneleri gibi kişiler vardır 15 ciler 16 cılarda türkiyede blca var bunlarda 18 eleman devşirenlerdir. yani atatürkün ben müslüman olmadığına katiyen karar verdim artık çünkü kafamı çok kurcalıyordun kuranı kerimde üzerinde onların 19 var demesi ne demek diye bakarken karşıma hitler çıkması sonra atatürk çıkması beni üzdü hitlerde bir yahudidir ama yahudi düşmanıdır. Musaya inanmayanlar kısımda taki 19 kutsal din ikle tanışana kadar güneş imaparatorluğu yasalarına ulaşana kadar ve bu kitabın nutukta ingiliz yazar wells ile kodlandığını görene kadar yazık bu ülkedeki inançlı insanlara. Atatürkü bir eli getirdi onu indiyecek de bir delidir kodu 19-19-19 buda bir rtuelidir onların bunun kodu bu onu bir deli getirdi bir deli indirecek diyor kitapta isim yok kod bu demekki atatürküde ilerde bir koz için kullanmak için dinsiz lik üstünden bu ülkede bişi yapıyorlar feto darbede başarılı olsadın sunnilere kemalistler vatan haini diye iç savaş ,için kullnacakalrdın. Çünkü videoları var atatürk hakkında ses kaydı video kaydı atatürkü ben bu tedditler yüzünden mecbur kaldıda 1929 da dinsizliği seçti diyordumda atatürk 1915 de zati dinsizmiş

  18. Ayça Avatar
    Ayça

    Sevgili çok Müslüman kardeşim;
    Öncelikle dünya üzerinde görüp görebileceğin en büyük siyaset adamına ve en büyük kumandana hakaret etme hakkını veren ülkeyi kimin kurduğunu aklından çıkartma. Ata’ndan bile daha çok önemsediğin şu kitap var ya? Arada bir oku istersen. Hani diyor ya ‘Dinde zorlama yoktur.’ diye. Belki sende bir şeyler uyandırır. İnsanların dini seni ve senin gibi vatan hainlerini asla alakadar etmez. Türkçemiz günden güne evrimleşirken, taa Atatürk Dönemi’nden şu döneme kadar anlamları değişen kelimeleri burada anlatmaya ne benim vaktim yeter, ne de senin o ufacık beynine girer. Elin gavurunun röportajı diğer dillere çevirirken dürüst davrandığı ne malum? O ahmaklardan hiç bir farkınız yok. Ülke üzerindeki menfaatleriniz aynı. Cidden birkaç seviyesizi de bu salaklıklarınıza inandıracak, ülkeyi zor durumlara düşüreceksiniz diye korkuyorum. Ülke bu gençliğe mi emanet ulan!! Yazık, çok yazık…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @Ayca… Sevgili cok kemalist arkadasim;
      Dünya üzerindeki en büyük siyaset ve kumandan mi? Yunan ordusunu bile 2,5 yilda anca yenebildi. Filistin cephesinden kacti, pardon geri cekildi… Balkan savaslarindaki hezimet veya baska bir “sey” de cabasi. Evet, biz Kur’an-i Kerim’i M. Kemal’den daha cok önemsiyoruz. Bunda süphe yok. Siz önemsemediginize göre, o yüce Kitaba atif da yapmayin. Cünkü hic alakasi olmayan bir mana cikariyorsunuz. “Dinde zorlama yoktur”un mevzuyla ne alakasi var? Biz M. Kemal illa müslüman olsun mu diyoruz?

      M. Kemal’e ne hakaret ettik, ne de o bize bu hakki tanidi. Ayrica böyle bir özgürlügümüz de yok, baksaniza, hakaret etmedigimiz halde hemen bizi “hain” ilan ediverdiniz. Hangi kelimeler evrimlesmis ve bunun mevzumuzla nasil bir alakasi var, acar misiniz?

      Hangi röportajdan bahsediyorsunuz? Siz yaziyi okumadan mi cevap yazdiniz, yoksa okudugunuzu anlamadiniz mi? Yazida röportaj mi paylasilmis? Yoksa M. Kemal’in mektuplari mi? Bunu dahi anlamadiginiz halde “kücük beyinli” biz oluyoruz, öyle mi? Tabii öyle zannedersiniz, cünkü kemalist rejimin okullarinda daha dogrusu beyin yikama merkezlerinde M. Kemal’i elestirenlerin “beyinsiz” oldugu sizlere telkin edildi. Sizler de isin aslini bilmeden hemen karsi tarafa bu yaftayi yapistiriveriyorsunuz. Anlamlari degisen hangi kelimelerden bahsediyorsunuz? Mektuplar fransizca, yanlis bir tercümeyse, buyrun siz yapin, varsa bir yanlislik biz de düzeltelim. Bu arada M. Kemal’i elestirince -ki burada elestiri bile yok- ülke nasil zor duruma düsecek bunu da merak etmiyor degilim…

      1. Ayça Avatar
        Ayça

        Siz bile kendi Ata’nızı küçük görürken, böyle bir cevherin unutulması o kadar normal ki.. Dur sana ufak bir alıntı yapayım;
        ”…1912 yılında Balkanlarda bir takım çete hüviyetindeki devletçiklere inanılmaz bir şekilde mağlup olan Türk ordusu bundan yıl sonra devrin en büyük donanmasını (İngiliz-Fransız ortak donanması) dünyanın şaşkın bakışları arasında yenilgiye uğratarak geri püskürtmüştür. Bunun sebebi Türk ordusunun sevk ve idare mevkiinde ideal liderini bulmuş olmasıdır. Kolağası Mustafa Kemal adındaki bu komutan, istikbalde Türk Milli Mücadelesinin ve Türk inkılabının lideri olacaktır…” parçadan da anlayacağın üzerine daha düşük rütbelerde bile dönemin en iyi donanmasını yenmiş bir liderden bahsederken kullandığım sıfatlar oldukça sıradan. Görüşlerin için teşekkürler ancak şuanda cevap veremiyorum. En kısa zamanda devamından bahsedeceğim. İyi akşamlar dilerim…

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        Ayca… Ben tesekkür ederim… Her zaman bekleriz… Ama gemilerin batmasinin M. Kemalle ne alakasi var? Canakkale’de baskomutan Envar Pasadir. Canakkale savasinin kazanilmasindaki en büyük faktörlerden biri Sultan II. Abdülhamid’in yaptigi hazirliklardi. Sultan II. Abdülhamid Bogaz’in her iki yanini savunma gayesiyle takviye ettirmistir. Canakkale Bogazi’ndaki topcu ve istihkam askerlerinin ellerinden Shinayder marka tüfekleri Mavzer (Mauser) tüfekleriyle degistirtti. Istihkamlara sabit torpiller yerlestirtti. Büyük kısmı II. Abdülhamid döneminde yapilan yenileme ve güclendirme cabalari hem düsmana büyük zarar verdirmis hem de siperlerdeki asker kaybini en aza indirmistir. Nitekim Selahaddin Adil Pasa da 18 Mart günü tabya ve istihkamlardaki kaybin makul seviyede kaldiğini berlitmektedir. Düsman gemilerinin batmasinda Rumeli Mecidiye tabyasiyla Anadolu Hamidiye tabyasinin rolü büyüktür. Adi üstünde Hamidiye… Sultan II. Abdülhamid’in eserleridir bunlar.

  19. ismailden fikra Avatar
    ismailden fikra

    Dur şu ayçaya bir fikrayla cevap verelim uyanir belki
    – hoca efendi caminin kurşunlarini benim için söküver
    – nedenmiş o
    – savaşta kullanacağim
    – olmaz asla veremem
    -ulan o kurşunlarla yunani denize dökeceğiz
    – onu biliyoruz salak değiliz o kadar
    – o zaman sorun ne
    – malum sizinkiler ya kizil yada sabetayci yunan gittikten sonra o kurşunlar bize dönerse ne olacak.

  20. ismail Avatar
    ismail

    Mustafa kemal deniz savaşlarindan hiç anlamadiğini kendisi açikliyor. 1930 larda basilan ve çanakkale deniz savaşlarini anlatan kitacikta mustafa kemalin tek bir yerde adı bile geçmez çünkü Çanakkaledeki deniz savaşlarindada o yoktur. Deniz savaşlari düsman donanmasinin mart ayindaki buyuk yenilgisiyle bitmiştir. Mustafa kemal cepheye nisan ayinda gelmiş, o savaşlardada buyuk yenilgiler aldiği halde bunlar 1930 larda muthiş zafer olarak gosterilip koskoca millet anlatilan masallarla avutulmak uyutulmak istenmiştir.
    Çanakkale birilerinin ağir yenilgilerine rağmen zaferdir. Kurtuluş savaşi dahi Abdulhamitin emperyalistlerin bu ülkeye toplu olarak saldiracaklarini bildiği için ülkeye yiğdiği silahlarla verilmiştir. O silahlari el koyup depolayan ingilizler çetelerle mustafa kemale yolladilar bu silahlari. O sayede yunan atildi gibi yapilip ayni silahlarla ayni zamanda ( kemalistlerce) osmanliyada el kondu. Mumkunse yazilari tamamen oku. Belki uyanirsin.

  21. Birgül Avatar
    Birgül

    Bu mektuplar ataTürkün kaleminden çıkmadı bi insanın imzası değişmez yalan bunları n hep si

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Birgül, hem M. Kemali savunuyorsun, hem de onun gerek harf inkilabindan, gerek gazi olmasindan, gerekse atatürk soyismini almasindan dolayi birkac kez imzasini degistirdigini bilmiyorsun. Madem bu adami tanimiyorsun, o halde ne etmeye bunu savunuyorsun be kardesim?

  22. ............. Avatar
    ………….

    Atanin sansurlenen mektuplari vardi. Ayete safsata diyen. Bu mektuplari bulan karamurselli atilla oral değilmiydi., Atatürkcünun dikalasi. Solcu. Kutuphanelerden eski gazeteleri bulup ata hakkinda bizce findik kabuğu doldurmayan bazi kurtuluş hikayelerini özgür kocaeli gazetesinde haftalarca yazip duran. Bizim koyduklarimizi görmezden bilmezden gelen.

  23. ............. Avatar
    ………….

    Biz yinede oralin emeklerine saygi duyalim. Ama oralda şunlara dikkat etsin. Afrikali dayi mesut, bulgar sadik, kafkas asilli yenibahceli şükrü, makedonyali yahya kaptan, kosovali arnavut çeteleri neden gelip bizim memleketimizi kurtariyor. Oralarin insanlari neden bizim vatanin severi kahramani oluyorlar. Neden buralarin insani geri planda kaliyor.
    Çeteler var. Türk köyleri adina rum çeteleriyle çatişmaya giren bende notlari var. Hep rumlar baskina uğruyor şile tarafinda. hepsi birden ölüyor. Güzel ama, Arnavut çetelerden değil ölen yarali bile yok. Bu baskinlar için köylulerden para desteği alarak sonra şurayi burayi bastik diye kandirmasinlar milleti. Köylerden birisinden 800 koyun kaldiriyor rum çeteleri. Arnavut çetesi guya takibe gidiyor. 120 koyunla geri dönuyor. Birazini bari verin diye rumlara rica etmiş olmali. Kahramanlik diye anlatiliyor. İsim vermiyoruz mahkemeye düşmeyelim diye. Ama kahramanlik masallariyla uyutulmuşuz gibi bir göruntu var ortada.
    Birde istanbulda imamin birisi 1934 te cami vaazinda Kanuni sultan süleyman doneminde dunyaya hukmediyorduk çunku devlet din ile yönetiliyordu diyor. Ata dönemindeki zavalli durumumuzdan bahsediyor. Bir bunun için mahkemeye çekiliyor adam. Hapise girecek. Hani ifade ozgurluğu.adam korkudan söylediklerini söylemedim diyor. Bunlari ne diye gormez kemalistler.
    Ata yurt içi gezisine çikiyor. Gazeteler baskiyi bekletiyor atadan haber gelecekte yazacağiz diye. Adamlar gece yarilarina kadar atadan gelecek haberi bekliyorlar. Gazeteyi haber gelmeden basmak yasak. Sonra para musluklari gider. Bunlar ne diye gormezden geliniyor. Ata için devlet hükümet kontrollü ısmarlama haberler.

  24. Altan Avatar
    Altan

    Yazdığım yorumlar neden görüntülenmiyor?

  25. Süleyman Demirbaş Avatar
    Süleyman Demirbaş

    M.kemal Sabetayist ve Masondu!

  26. Murat Avatar
    Murat

    Mektuplar fransızca yazılmış. Kamal’in fransızca bildiğini işitmemiştik.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Murat, cat pat biliyordu. Zaten harbiyede franizca vardi. Ayrica buna ek olarak hususi ders bile almisti.

  27. akıncılar Avatar
    akıncılar

    ulaş bardakçı mı nedir versin adresini ziyarete gidelim keferenin

  28. Sacan Avatar
    Sacan

    Ata sını bilmeyen it peşinde gezermiş. Selanik Yahudisi birine ata demek zül olarak yeter size. Arşivler açılıp gerçekleri ogreni ce mos mor olacaksınız. Veya okadar bekletmeyin alın Dr.riza nur un kitabına bir göz atın. Ama onada deli dersiniz siz bütün tarihçiler deli .geçenlerde yunanistan ayasofya yı camı yaparsanız bizde türkiyeyi karıştıracak gerçekleri açıklarız demişti. Ne demek istedi acaba?

  29. Ahmet Yılmaz Avatar
    Ahmet Yılmaz

    Atatürk haklı beyler, dağılın. Siz bu zihniyetinizle birkaç nesil daha var olursunuz. Ateistler, deistler ve agnostikler ağaçta yetişmiyor sizler ve sizlerin nesilleri buna dönüşecek çünkü hakikat bu. Siz hala İslamiyet’i gerçek bir din olarak kabul etmeye devam edin tıpkı sizin gibi şu an dünyada 5000 dini kabul eden diğer topluluklar gibi. Her biriniz benim bir dinim doğru kalan 4999’u yanlış diye birbirinizi düşman görmekle, katletmekle meşgulsünüz ve hatta benim bir dinimde de benim bir mezhebim hatta o bir mezhebimde de benim tarikatım doğru diye her şeyi yapabilecek cesareti gösteriyorsunuz. Yarın tek yapacağınız şey benim 1 din de kalan 4999’u gibi insan hayalinin bir ürünüymüş demek olacak. İşte o zaman dünyada gelişmiş devletlerde şu anda olduğu gibi bu ülkenin de geleceğine din değil akıl yön verecek.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      A.Yilmaz, senin hesabindan hareketle biz 4999 din yanlistir diyoruz, sen ise 5000 din yanlis diyorsun. Kaldi ki biz kimseyi düsman görmüyoruz. Modern cagda üretilen birtakim örgütlerden dolayi bütün Islam tarihini sorumlu tutamazsin. Yüzyillarca devam etmis ve ortadoguda, afrikada, balkanlarda, kafkaslarda barisi saglamis olan Osmanli tecrübesi ortada. Asil düsman gören hiristiyan ve yahudilerdir, bugün bunlar dinsizdir ve dünyayi kana bulayanlar da bunlardir. Bugün biz müslümanlar suriyedeki mültecilerin ülkemizde kalip katliamdan korunmasini isterken, hümanist gecinen dinsizler geri gönderilmesini dolayisiyla katledilmesini istiyor. Dinler asla sona ermez. Ayrica tarikat ve mezhepler ayrimcilik yapmaz, yalniz avam kesimde bazi kimselerin kendi yollarini yüceltmek adina yanlis bir tavir takindiklari dogru olmakla birlikte fazla bir sey ifade etmez.

    2. Sahir Avatar
      Sahir

      He bilader haklısın. Mustafa Kemal madem bu kadar haklı -ülkenin 1928’den beridir dini yok- niye ülke hâlâ gelişmekte olan bir ülke? Madem çok haklı niye 91 yıldır bu ülkeden bir tane Nobel ödülü alan ya da uluslararası seviyede adından söz ettirecek bir tane bilim adamı çıkmamış. (Tamamıyla Türkiye’deki okullarda okumuş, hiçbir yurtdışı menşeili okullarda tahsil görmemiş kişileri kastediyoruz, Y. lisans da dahil) Kurduğu devletin ordusu niye kıçıkırık PKK ile 40 yıldır başa çıkamıyor? Niye her şeyde sınıfta kalıyoruz? M. Kamal’ ın getirdiği kanunlar hâlâ faâl. Peki ilerleme var mı? Yok. O kanunlar Müslümanlara dayatıldığı müddetçe olmayacak da. İngiltere’nin resmî dini var. Hollanda’nın ve muhtelif Avrupa ülkelerinin. Norveç’in bile 2012′ ye kadar vardı. Modern olarak bizden sonra kurulmuş İsrail, Güney Kore, Çin, Tayvan gibi ülkeler almış başını gitmiş ki İsrail tam bir din devleti. Bizim onlarınki gibi ne teknolojiye yön veren bir şirketimiz ne de başka bir şeyimiz var. Üstelik bunların birine asker yolladık, birisinin de halkı bizim himayemizdeydi. Sebebi belli Mustafa Kamal’ın bu milletin genleriyle oynaması, İslam’a aleni savaş açması, ülkeyi dinsiz yapması, tercüme kanunlar getirmesi. Şayet bu ülke yeniden İslam’a dönse ülke öyle ihya olur ki siz bizden daha memnun kalırsınız. Adın bir de Ahmet ama o ismin ilk sahibine her türlü hakareti eden bir adamı bize karşı savunuyorsun. Sana tek diyeceğim şey; Hadi olan Allah’a havale ediyoruz seni. Admin lütfen yayınla bu yorumu.

  30. İsmail Avatar
    İsmail

    Ben çocukken evimizin önünden at arabaları normal araçlar gibi çok işliyordu. Çingenelerde at arabaları kullanırdı. Bir çingene aracı görsek başlardık on para ver on para ver on para yoksa beş para ver demeye sonrasındada şöyle devam ederdik. çingene çıt çıt arkası bit bit beş para verdim defol git.
    5 yada 10para 1911 de basılan gümüş para idi. Değeri vardıki böyle bir tekerlemesi var. 1948 de çıkan 2.5 kuruş 100 para idi. Ancak çay içilebiliyordu bu parayla. Takip eden birkaç on yılda milyon misli daha küçüldü para. Sonra 0 lar atıldı. Kuruşlar dönemine geri dönüldü. Hal böyle iken kuruşun bile 100 misli olan liradan hemde 5 liradan daha değerliydi osmanlının 5 parası. Paraların üzerine ata resmi koymakla o paranın haysiyeti korunmuyor. Kemalizm uçan enflasyonla paramızın 5 paralık hasiyetini bırakmadı.

    1. tarihci Avatar
      tarihci

      bu kafaya nasıl ulaştın ismail?

  31. ismail Avatar
    ismail

    belki bintane 5 kuruş onkuruşum var. ekmek almaya gitsem dalgamı geçiyon der kovarlar adamı. 100binlira10 kuruş olmuş 50 binlira 5 kuruş. dilenciye versen adam sayar söver. buna ben sebep olmadım kim sebep olduysa. ben bağlamadım ülkeyi ingilterenin faiz lobisine. kim bağladıysa ne söyleyeceksen sen ona söyle.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.