Halifelere hakaret eden M. Kemal Atatürk (Söylev’den)

Published by

on

Halifelere hakaret eden M. Kemal Atatürk (Söylev’den)

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

Önceki ve sonraki M. Kemal

***

Ey “hem Atatürkçü hemde müslümanım” diyen gafiller! “M. Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı sürecinde dinimizi ve hilafeti övmüştü” diyen gafiller. Peki bu sözler kime ait?

“Efendiler, bu pek büyük yenginin türlü etkenlerinin üstünde en önemlisi ve yücesi, Türk ulusunun bağılsız ve koşulsuz olarak egemenliğini eline almış olmasıdır. Bu olayın tarihimizde ve bütün cihanda ne büyük, ne verimle bir devrim olduğunu açıklamağa gerek görmem. Ulusumuzun uzun yüzyıllardanberi hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların baskı ve ezinci altında ne denli ezildiğini, onların açgözlülüklerini doyurma yolunda ne denli büyük yıkımlara ve yitiklere uğradığını düşünürsek, ulusumuzun egemenliğini eline almış olması olayının tüm ululuk ve önemi gözlerimizin önünde belirir. . .” (…)

“Türk ulusunun (yurdunda) tam anlamıyla efendi olarak yaşaması, ancak o, gereksiz ve anlamsız olduktan başka, varlıkları yalnızca zarar ve yıkım getiren o makamların ortadan kaldırılmasıyla olanaklı olabilirdi.”

 

**********

 

KAYNAK: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yayınları 1959, sayfa 173-182.

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

11 responses to “Halifelere hakaret eden M. Kemal Atatürk (Söylev’den)”

  1. Kemalizm Avatar

    Lan Ulu Önder Atatürk olmasa siz nah böyle özgürce yazardiniz dusuncelerinizi. Ananiz belli olurdu ama babaniz hangi yunan, hangi ingiliz olurdu bilmem yobaz örümcek kafalar.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Kemalizm rumuzlu sahis, hala bu cürümüs sloganlari mi atiyorsun? Ama sasmiyoruz artik. Bati Trakyayi kurtaramadik, oradakilerin babalari hala Ahmed Mehmed. Biz her zaman hür yasadik. Kemalizmle birlikte bu hürriyetimiz elimizden alindi. 1950’de tekrar yavas yavas hürriyetimize kavustuk. Biraz kitap okuyun. Ayrica bütün dediklerin dogru olmus olsa bile, bu, m. kemalin Halifelere hakaret etmesinde hakli oldugunu mu gösterir? Böyle bir hakka sahip oldugu manasina mi gelir bütün bunlar? Bu nasil bir mantik?

  2. ismail Avatar
    ismail

    ortaya dökülmedik bişey kalsada hala taparcasına savunsa.papazkilisede nikah kıyıyor haham havrada. m.kamal imam nikahını yok sayıyor. sevdiği kıza hoca nikahı yapmam dedi diye anladı inanç nanay gitmedi buna. diğer söylediğine gelince biz demiyelim atanın kendi ana baba meselesi internette bak.sanki başkası çıkardıı kerane kanununu.

  3. ismail Avatar
    ismail

    mustafa kemal filistinde ingilize kasten yenildi diye oralar ayrıca lübnan ve suriye elden çıktı. anadolu işgale açıldı. padişah alelacele barış istemek zorunda kaldı. adamlar barışa yanaşmasa savaşlı işgal sürecek. kadınları ganimet tecavüzü hak sayacaklar. sebep kim oluyor bu durumda. yunanda mustafa kemal kahraman olabilsin diye çıktı batı anadoluya. ingiliz çıkartıverdi senin işbirlikci paşanın hatırına.tecavüz varsa sebep kim oluyor bu durumda. türk düşmanı seni. bir kişiyi yüceltmek için türklüğü belaltı vurarak aşağılayan saygısız.

  4. ALİ OSMAN POYRAZ Avatar
    ALİ OSMAN POYRAZ

    SENİ GİBİ ÇOK TANRILAR VAR !!!
    İSTEDİGİNİ ÇENNETE KOYUYOR İSTEMEDİGİNİ CEHENNEME.
    MÜLKÜN SAHİBİ OLAN
    ALLAH HÛ TAALA
    KİMİ NEREYE GÖNDERECEGİNİ BİLİR .

  5. ....... Avatar
    …….

    sözün banaysa ben kimi cehenneme gönderdim. yada kendim için nerede cennetlikim dedim. doğru görüp bildiğimi savundum. hiçbir zaman ben iyi birisiyim bile demedim. bak şu mesele doğru gözükküyor delilleri var. mümkünse bu meseleyi yalanlama kayıtsız kal derim. bu sözüm kendimi çok dindar göstermek için değil kişi bilmeden vebale düşülmesin diyedir.

  6. GökTürkler Avatar
    GökTürkler

    Osman gazininde eli göğsünde resimleri hatta buna benzer şekilde yaptırdığı portreleri vardır. Yoksa Osman gazide mi mason ?? Valla sizin gibi aptallara ne diyeceğimi bilemiyorum.

    1. Sahir Avatar
      Sahir

      Kargalar bile güler. Ömrünü cihatla geçiren bir Bey nasıl resim ya da portre çizdirecek. Aynı zamanda o zamanki İslam kültüründe öyle bir şey yok. Sen git Kumda bir tarafınla oyna ya da İnstagram da fındık kır size ancak bu yakışır. Bunları anlamak derin düşünce ister. O da sizin gibilerde zerre-i miskal yok. Osmanlı yıkanların ve Cumhuriyet i kuranların aynı kadro olduklarını hatta çoğunun da mason olduğunu bilmemek cahilliğin daniskasıdır.

  7. ismail Avatar
    ismail

    osmangazi döneminde anadoluda masonlukumu vardı tapnakçımı.. 1314 de avrupada tapınakçı kıyımı yaşanmış sağ kalanlar iskoçyaya kaçmıştı. o tarihte osmanlı anadolunun 100de biri kadardı. ilhanlı devletine bağlı olduğundan kendi parası olmayan uç beyliği idi. osmanlıyı devlet olarak tanıyan yokken birde kıta avrupasında bile mason kalmamışken zaten batmış durumdaki tapınakcılar onu ne bilecek nerden tanıyacak. fotoğraf nerde var o zaman. osmangazinin masoon duruşu yaptığı neye göre söyleniyor. uyduruyorlar. osmangazi masonluğu ömründe hiç duymadı bilmedi. 20.asırda masonun birisi mason duruşuyla çizim yapmıştır hepsi bu. azıcık kafayı çalıştırda kendinden bul bazı şeyleri. m.kemal belgeli mason. yayınlandı belgeler. aptal kim oluyor bu durumda.

  8. ismail Avatar
    ismail

    sinan meydan anlatıyor. 1922de ankara hükümeti londra konferansına çağırılmış. yusuf kemal tengirşek gidecek bir çanta evrakla. gitmeden önce istanbula padişah vahüdettinin sarayınada uğramış bu konuyu görüşmek üzere. bu sırada vahdettin içinde ingiltereye karşı savaş planlarınında bulunduğu gizli dosyaları çaldırıp (meydan çalıp diyor) ingilttereye teslim etmiş. bunu 1975te ingilizler açıklamış ve yayınlanmış.
    ben burada sinan meydan yalan söylüyor demiyeceğim. ama bu bilgi yalan. işletmişler meydanı. nereden biliyorum. ingilizlere bakalım. ingiltere islamı bozmak için her oyunu her yerde oynayıp her yalanı söyleyen devlet. çıkarı için ingiliz kraliyet ailesi hz Muhammedin soyundan geliyor yalanını bile atıyorlar. baştan islamı koruyor gibi yaptıkları açık ama sonradan yıktıkları yada bozdukları aleni olarak ortaya çıkıyor.
    islam ülkelerinin imanı dahil herşeyini çalmak için her oyunu oynuyorlar.Osmanlının kalan son topraklarını çalıp işbirlikcileri olan kemalistlere verende onlar. kemalistlere sizin gizli evrakları çalıp bize vahdettin teslim etti diyende onlar. vahdettin böyle birşeye tenezzül etmez. vahdettin eğer hırsız olsaydı. 17-18kasım 1922de ülkeden giderken bütün topkapı sarayını soyarda öyle giderdi. m.kemalin 1924te halifeliği kaldırıp osmanlı sülalesini avrupaya kovma karşılığında ingiltereden 2 milyon sterlin aldı iddialarına ne diyelim. bizde onumu doğru kabul edelim. bunlar vahdettine hain damgası vurabilmek adına çevrilen fırıldaklar. m.kemalin ingilizlere karşı savaş planı olmaz. zaten onların adamı. onlar olmasa bir hiç. bugün hiç kimse bilmezdi onun adını.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.