M. Kemal Atatürk’ün bu sözleri diktatörlük değil de nedir?

Published by

on

M. Kemal Atatürk’ün bu sözleri diktatörlük değil de nedir?

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

M. Kemal Izmir’de Nutuk vermiş… şöyle diyor:

“Hedefimize varmak için kanunlarımız müsait değilse o kanunları değiştiririz, yeni kanun yaparız. En nihayet lüzum ve mecburiyet görürsek bu yolda her şeyin üstüne çıkarak hedefimize yürümekte, asla tereddüt etmeyiz.”[1]

***

Diktatörlüğünü ne de güzel anlatmış… Devlet, kanun ve millet kendisinin oyuncağı olmuş… Keyfine, hırsına, intikam hissine göre değişir durur.

M. Kemal’in sözünün özeti; “Sade keyfim hüküm sürer” demektir.

Hele şu kısım: “…bu yolda her şeyin üstüne çıkarak…”

Yani bu demektir ki;

“Sıkışırsam kanun da tanımam, çalarım, asarım, keserim…”

Peki şimdi bu sözleri söyleyen M. Kemal ile Nazi Almanya’sının diktatörü Adolf Hitler’in arasında ne gibi bir fark var?

Hey gidi demokratlar, cumhuriyetçiler…

 

**********

 

KAYNAK:

[1] (1931) Ayın Tarihi, cild 25, sayı 82, 83.

Ayrıca bakınız;

Hasan Rıza Soyak (M. Kemal Atatürk’ün Genel Sekreteri), Atatürk’ten Hatıralar, Yapı ve Kredi Bankası Yayınları, Istanbul 1973, cild 2, sayfa 459.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

7 responses to “M. Kemal Atatürk’ün bu sözleri diktatörlük değil de nedir?”

  1. Yüksel Taranoğlu Avatar
    Yüksel Taranoğlu

    Üstadım senden Allah razı olsun.Sayende çok şeyler öğreniyoruz.Kemalist müsveddelerine bu meydanı boş bırakmayacağız.

  2. suleyman Avatar
    suleyman

    siz kimsiniz ya ataturk diktatör olsaydı savaş bittikten sonra yurtta baris dünyada baris demezdi ama sizin gibi düşünenler herzaman eskiyle yasar millet uzaya gitti siz daha ataturkle uğraşıyorsunuz bugun ezan sesi duyuyorsak onun ve sehitlerimizin sayesinde

    1. fatih Avatar
      fatih

      90 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz, uzaya gidecektiniz biz mi engel olduk?

  3. Kemalist Genç Avatar
    Kemalist Genç

    ananı sikerim orospu coco

  4. Zeynel Avatar
    Zeynel

    Saçma sapan bi bağdaştırma alakası bile yok kendi kafana göre eğlen dur anasını satıyım ağzı olan konuşuyo o zamanda olsaydınız Atatürk ten daha iyi bir şey yapabilir miydiniz acaba? Memleketi kurtarmış bu adama karşı böyle konuşmaya utanmıyor musunuz?

    1. Fatih Avatar
      Fatih

      @Zeynel pardonda atatürk ne zaman iyi bişey yapmış ? o kadar gavur teknoloji üretmiş peki atatürk ne yaptı ? kendi putunu diktirip kendine taptırdı ? bi diktatörlük değilde ne bi söylermisin bana ? memleketi askerlerimiz kurtardı atatürk kurtarmadı

  5. ismail Avatar
    ismail

    Söyleyecek sözü olmayanin edecek küfürleri vardir.bu cevap genç kemaliste..
    Yurtta bariş cihanda bariş bu ingiliz politikasidir. Kaptirdıginiz yerleri aramayacak uslu duracaksiniz anlamindadir.
    Bakin 1. Dünya savaşi hariç en buyuk yenilgimizi biz nerede almiştik. 28 temmuz 1402 de Ankarada. Timura karşi. Kimse istanbul gibi dunya şehrini birakip Ankarayi başkent yapmaz. Zorla tarihte en buyuk yenilgiyi aldiğin yeri sirf aşağilamak adina başkent yaptirdi o işgalciler bize. Ata kendimi istedi boyle olsun. Evet diyenlere cevap ne diye istanbulda dolmabahce sarayinda öldü öyleyse.
    Bizim batiyla savaşimiz 30 ekim 1918 de bitti. Buradan ötesi savaş değildir. Osmanliyi kaldirip kemalizmi sabetaycilarigetirme adina işgale uğradik. Yunan ile savaş kandirmaca gibi gozukuyor osmanliyi tasfiyenin kamuflaji.
    M. Kemal döneminde yoktur tanridan başka tapacak sözü tanri insana tapsin anlaminada geldiğinden millet kufre düsmek korkusuna camilere bile gitmedi. Yavuz bahadiroğlu der bu ulkede 1932 den 50 ya kadar 18 yil ezan okunmadi diye.
    Ocak 1999 da akit gazetesi pakistanli destegiri yazdi. Adam ingilizler tarafindan kandirilip 1915 te osmanliyla savaşmaya getiriliyor çanakkaleye. Savaşirken ezan sesini duyunca ayarttiği arkadaşlariyla birlikte osmanli tarafina geçmiş. Bizim tarafta ingilizlere karşi savaşmaya başlamiş. Savaş sonrasi once girite sonra izmir taraflarina yerleşmiş. Muezzinlik yada hocalik yapiyor oda. Ezan türkceleşince bu türkceyi doğru duzgun bilmiyor. Arapca okumuş ezani. Jandarmalar basmiş evini göturuyorlar bunu. Işkenceylemi öldü, idammi yedi. Ülkedenmi atildi belli değil. Sadece destegirin dirami var ortada. Ondan bir daha haber alabilen yok. Bende asla sağ kalmadiği izlenimi uyandi yazidan.
    Çanakkale savaşlarinda hep ingilizin fransizin tarafindaki muslumanlar orjinal ezan sesi sebebiyle kandirildiklarini anladilar. Mermi sıkmadi çoğusu osmanliya. Oyunlar bozuldu. Sanki turkiyedeki ezan bu sebeple değiştirildi de türkce yapildi benzeri tufaya düsmesin birdahaki sefere birileri adina. Malum bati ikinci dunya savaşina hazirlaniyor. Tarihte tekerrurden ibaret.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.