Hz. Ali (kv) Şeriat ile hükmedilmesini emretti

Published by

on

Hz. Ali (kv) Şeriat ile hükmedilmesini emretti

 

Alevilere sesleniyorum… Eğer yolunuz Hz. Ali (kerremallahü vecheh) efendimizin yoluysa, işte size Allah’ın (celle celaluhu) Aslanı’nın sözleri… Aslınıza dönün.

Siz, Ibn Mülcem’i Hz. Ali (kerremallahü vecheh) efendimizin emrettiği gibi kısas mı ederdiniz, yoksa M. Kemal’in kanununa göre, müslümanların vergisiyle beslemek suretiyle, hapse mi atardınız?

***

Ibn Mülcem tarafından yaralanan Hz. Ali (kv) şöyle der:

“Eğer ben bu yaradan ölürsem, bir kılıç darbesi ile kısas yapın ki, kanun-u ilâhî yerini bulsun. Sakın ona beni öldürdüğünden dolayı eza ve cefa etmeyin” buyurmuştur.

Hz. Ali bu yaranın etkisiyle, üç gün sonra, H. 40 yılın ramazan ayının 17. (M. 23 ocak 661) cuma günü vefat etti. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin, naaşını yıkadılar, üç parça kefen ile kefenlediler. Cenaze namazını, Hz. Hasan dokuz tekbir (İbnü’l-Esir’e göre, yedi tekbir) ile kıldırdı ve Küfe’de sultan sarayı ile mescid arasında defnettiler ve mezarının yerini belirsiz ettiler. Ertesi günü Hz. Hasan emretti, Abdurrahman b. Mülcem’i (kısas gereği) öldürdüler. Müslümanlar cesedini alarak hasırlara sarıp ateşe verdiler.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

Taberi, (M.839-923), Tarih-i Taberi, cild 3, E.O. Yay., sayfa 214-217.

Ayrıca bakınız: Ibnü’l-Esir (M.1160-1234), El-Kamil, cild 3, B. Yay., sayfa 397- 402.

***

NOT: Hz. Ali (kerremallahü vecheh) kanun-u ilahi yani, Allah’ın (celle celaluhu) hükmü/kanunu ile hükmedilmesini emretmiştir… Laik kemalistlere ne oluyor da Allah’ın (azze ve celle) hükmü yerine, batılıların kul yapımı hükümlerini savunuyorlar?

***

Kısas; sözlükte aynıyla karşılık vermek demektir… Birini öldüren, maktülün ailesi tarafından affedilmediği takdirde, Bakara Suresi’nin 178’inci ayetinde de belirtildiği üzere öldürülür.

Kısas’ın hikmetleri ile ilgili bilgi için Ehl-i Sünnet alimlerinin eserlerine bakılabilir. Ayrıca bakınız;

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 620.

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

3 responses to “Hz. Ali (kv) Şeriat ile hükmedilmesini emretti”

  1. Şeriat hükümleri ve hikmetleri – ÖRTÜNMEK (Kılık-Kıyafet) | Belgelerle Gerçek Tarih Avatar

    […] Hz. Ali (kv) Şeriat ile hükmedilmesini emretti […]

  2. Serap Avatar
    Serap

    M.kemalle uğraşmaktan kendinizi kaybetmissiniz m.kemal olmasaydı bugün siz müslüman bile değilsiniz ona çok şeyi borclusunuz en basta da dininizi kabul edin yada etmeyin bu böyle ayrıca batililarin icadı olan internet sayesinde yazıyorsunuz bunları kullanmayın ozaman çok boş beleş laflar bunlar kendinize gelin sizlerin yaşadığı kuran-i kerim dini değil muaviye nin uydurdugu dindir

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Kiymetli Serap kardesim. Kizginligini inan anlayabiliyorum. Ama gercekler maalesef sizin sandiginiz gibi degil. M. Kemal olmasaydi neden müslüman olamayacak misiz? Rus esareti altinda yasayan cecenler müslüman kalmadi mi? Veya M. Kemal’in ruslara biraktigi Batum veya yunanlilara biraktigi Bati Trakya’daki irkdaslarimiz müslüman degiller mi? M. kemal devrinde bizim ülkemizde din dersleri ve hatta Allahu Ekber demek yasak iken, oralarda serbestti. Biz batililarin icatlarina karsi degiliz, bu sebeple interneti kullanmak herhangi bir sakinca görmüyoruz. Biz batinin kültür ve ahlakina karsiyiz. Bizim yasadigimiz Islam, Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz devrindeki Islam’dir. Islam’i yikmak isteyenler, müslümanlari buna ikna edebilmek icin yasadiklari dinin Hz. Peygamber (s.a.v) devrindeki Islam olmadigi propagandasini yaydi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.