Osmanlı’ya sığınan yahudiler; Avrupa’nın “Truva Atı”ydı

Published by

on

Osmanlı’ya sığınan yahudiler; Avrupa’nın “Truva Atı”ydı

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

Fatih Sultan Mehmed’in (rahmetullahi aleyh) 1453 yılında Istanbul’u feth etmesi ve fetihlere devam etmekte kararlı olması, haliyle Avrupa’yı korkutmuştu. Buna bir çare bulmaları gerektiğine hükmettiler ve kısa vadede Sultana, uzun vadede ise Osmanlı Devletine bir suikast planladılar. Kısa vadede yapılması planlanan suikast; Sultanın zehirlenip vefat etmesiyle başarıya ulaşmıştı.

Osmanlı devletine yapılmak istenen suikaste gelince…

Bunun kesinlikle savaş ile olamayacağını anladılar. Bu yüzden “hileye” başvurdular.

Henüz Istanbul’un fethi üzerinden 40 yıl geçmemişti ki; “yahudileri katledeceğiz” diyerek Osmanlı’nın “zayıf noktası” olan “merhamet duygusunu” harekete geçirdiler.

Osmanlı dışında hiçbir Devlet sürekli kalmaları için yahudilere kapılarını açmadı.

Plan tutmuştu…

Fitne çıkarma ve devletleri içinden yıkma konusundaki maharetleri bilinen yahudiler; Osmanlı Devletine bir “Truva atı” gibi sokulmuştu. Yahudiler; Selanik ve çevresine yerleştirildi.

Bunun mümkün olmadığını düşünenlere iki soru sormak isterim:

1 – Ispanyollar Endülüs’ü işgal edince Müslümanları topluca katletmişlerdi. Fakat neden yahudileri bir katliama tabi tutmadan sürgün etmeyi tercih ettiler?

2 – Neden Osmanlı dışında hiçbir Avrupa ülkesi sanki (!) birbirleriyle “sözleşmişler” gibi, yahudilerin sığınma taleplerine olumlu cevap vermediler?

Netice…

Artık Balkanların Kudüs’ü; “Selanik” olmuştu…

Nitekim 2. Abdülhamid’i (rahmetullahi aleyh) tahtan indirenler; “Selanik”ten gelen ve M. Kemal’in de içinde bulunduğu Hareket Ordusu’ydu.

Osmanlı’yı Birinci Dünya Harbine sokanlarda merkezi “Selanik”te bulunan ve M. Kemal’in de mensubu olduğu “Ittihat ve Terakki Cemiyeti”nin ileri gelenleriydi.

Bütün bu olanlardan sonra Sultan Vahidüddin’in (rahmetullahi aleyh) son çare olarak başlattığı Milli Mücadele’nin yönünü değiştiren ve Ingilizler ile anlaşarak Osmanlı’yı yıkan da “Selanik”li M. Kemal’di.

Binaenaleyh, uzun vadedeki suikastin faili; “M. Kemal” oldu.

Bu zihniyeti temsil edenler medyada da boy göstermektedir.

 

**********

 

KAYNAK:

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, kitabı üctetsiz indirebilirsiniz: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 569, 570.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

One response to “Osmanlı’ya sığınan yahudiler; Avrupa’nın “Truva Atı”ydı”

  1. Ozan Avatar
    Ozan

    Maalesef, siyasetten sanata, medya’dan iş dünyasına kadar her yerde köşeleri mesken edinmiş, kartel oluşturmuşlardır bu Selanik dönmeleri ve onların aparatları. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Boğaz’da mesken edinmiş, kaymak işler onlara verilmiştir. Sistemi de ezici çoğunluk olan Anadolu halkı değil, bu dönmeler yönetmiştir. Toplum mühendisliğini her daim yapmışlar, Anadolu halkının kimliğini ve değerlerini bozmaya çalışmışlardır(Önemli ölçüde de başarılı oldular).

    Bir süredir devir dönmeye başladı, mevcut sıkıntılar da bu döngünün onların aleyhine olması hasebiyledir. Sabır herşeyin ilacıdır.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.