Haber: “Allahu Ekber demek, Atatürk inkılabına saygısızlıktır”

Published by

on

Haber: “Allahu Ekber demek, Atatürk inkılabına saygısızlıktır”

 

(Dininizi yaşayabiliyorsunuz diyenlere kapak olsun. Allah-u Teala’yı birlemek ve yüceltmek bile suç idi.)

Fevzi Çakmak’ın cenazesinde “Allahu Ekber” diye Tekbir getirenler olmuştu. Bunun üzerine dönemin Vakit gazetesi şöyle manşet atmış :

“Gençlik Takbih Ediyor (ayıplıyor)”

“Törende bazı grupların Arapça tekbir (yani Allahu Ekber) getirmeleri Atatürk inkılabına saygısızlıktır”

Gazetenin alt kısmında “Mevkufların sayısı” diye bir başlık var. Yani Allahu Ekber diyenler tutuklanmış.

“Allahu Ekber” demenin suç sayıldığı bir memleketti burası.

Başka söze ne hacet…

Birde gazetenin “gençlik adına” başlık atıp propaganda yapması başka bir garabet.

**********

KAYNAK: Vakit gazetesi, 14 Nisan 1950.

NOT: (O dönemdeki ile bugünkü Vakit gazetesini karıştırmamak lazım)

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

7 responses to “Haber: “Allahu Ekber demek, Atatürk inkılabına saygısızlıktır””

  1. XO Avatar
    XO

    Ne oldu kemalistler burada görünmüyorsunuz. Tabi kanıt olan konulara diyecek bir bokunuz yok. Yobaz olanlar kendileri, haberleri yok.

  2. Buğra Avatar
    Buğra

    S.a hocam gerçekten büyük hizmet bu yaptığınız inşallah bunu 82 milyonun hepsi görür diyeceğim ama içimizdeki ,musluman olduğunu iddia edenler bile kabul edemiyor bu kadar devlet arşivlerine ,t.b.m.m tutanaklarına Kemalist gastelerin bile haberlerini ,m.kemalin en yakınlarınin bizzat yazdığı kitaplardan tarihi deliller gostermemize rağmen ,hatta m.kemalin bizzat kendinin yazdığı nutuktan medeni bilgiler kitabindan gösterilmesine rağmen ,at gözlüklü ,(muslumanlara diyorlar ya kendileri koyunun dik alası!)Man kafalarr mevcut çok bende uğraşıyorum bu tiplerle Instagram’da ilk önce akrabalarimla ve yakın arkadaşlarımdan başlıyorum resulallah a.s in yaptığı gibi ,Kemalizm gerçekten burdaki 100lerce yazı belgede görüldüğü gibi insanı dehşete düşüren başımızdaki en büyük bela ! Hani kâfirler diyorya irtica en büyük düşman pkkdan bile öte diye ,aslında en büyük “dusmanimiz pkkdan ABD’den İsrail’den ingilizden vs vs” dusmanimiz Kemalizm geçmişte ve günümüzde görüyoruz İslam’a müslümanlara hatta peygamber a.s nasıl kuduz köpek gibi saldırdıkları ni ve bizden gibi görünüp içimizde yaşadıkları için en büyük zarar verici örgüt kenderide öyle diyor chp zihniyeti örgüt olduklarını kabul ediyorlar.uzun lafın kısası m.kemalin türk milletine “okullarda okutulan kitabı adı medeni bilgiler gerçekte pislik küfür yuvası olan kıtanın diktatorlukle müslüman millete okutulması!” Ve bı çok örnek okullarda çocuklarımıza kaç nesildir en büyük İslam musluman düşmanı diktatör en büyük zalim( millet açlıktan ölürken 1929 da “sadece İstanbul’da 14000 çocuk “ölürken” turkiye geneli çocuk erişkin yaşlı kesimi 1923 1938 toplamını düşünün) kendi putlarini Türkiye’nin dört bir yanında diktirip milyon dolarlar harcayan yetmeyip milletin parası bitincede şerefsizce utanmadan birde koskoca türk milletini hiç boka yaramayan 5 para etmeyen ülkeyi satmaktan ,İngiliz valisi olmak isteyen ,türk katili düşmanı veneziolasa dost türk dusmani Yunan milletine asıl dost millet diyen ,türk milletinin namusunu İran şahı gibi zelil bı herifin karşısında çıplak vaziyette sunarak iki paralık eden baş kâfirin putuna taptirilan putperest müşrik münafık Allahsız haçlı kölesi ABD sömürgesi nesiller yetiştiriyorlar !!!

  3. Buğra Avatar
    Buğra

    Sa hocam gerçekten çok faydalı milletimiz için hayati öneme sahip bir iş yapıyorsun.Cunku bu iş bir tarihi gerçekleri bilmekte çok önemli fakat aslında iman küfür meselesi! Yani İslam’a peygambere müslümanlara hakaretin dibine vurmuş , hatta bizzat bunu kendi elleriyle kitap haline getirip diktayla zulümle baskıyla musluman turkmilletine dikte etmiş! okutmuş zulmetmis !Allah s.v.t ya savaş açmış !İngiliz yahudi şapkası takmadı diye binlerce gerçek müslümanı asan,Allah demeyi,kuran öğrenmeyi ,kadınların basortusu,yasaklayan ,camileri ahıra meyhaneye çeviren!millet açlıktan ölürken bı kuru ekmek bulamazken dalga geçer gibi milletin bütün parasını putlarini dikmek için harcayan ,hatta yetmeyip milleti put parası için haraca bağlayan! Bir diktatöre( Hitler’in bile örnek aldığı )baş kâfire ,baş zalime ,ogretmenlerin çocukların türk milletinin zihnine sokup taptirmasi küfürdür!!!

  4. Buğra Avatar
    Buğra

    S.a hocam gerçekten çok önemli bir iş yapıyorsun inşallah bütün Türk milleti görsün hatta milyonlara ulaşsın fakat hocam bu paylaşımında bu sıkıntı var sanki paylaştığın belge vakit gazetesi 14 Nisan 1950 yazıyor yanlışlık olmasın..

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Tesekkür ederim kardesim. Tarihte bir yanlislik göremedim.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.