Çevik Bir: 28 Şubat Islam’a karşı ve Israil için yapılmıştır

Published by

on

Çevik Bir: 28 Şubat Islam’a karşı ve Israil için yapılmıştır

(Fotoğraf: Çevik Bir ve Martin Sherman imzasıyla yayınlanan makale ve söz konusu şok edici ifadelerin yer aldığı paragraf)

28 Şubat’ın mimarlarından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Israilli stratejist Martin Sherman ile “Middle East Quarterly” isimli Amerikan (ABD) Dergisine yazdığı makalede, postmodern darbenin yalnızca “Islam”a karşı değil, aynı zamanda Israil ile dostluğun sürmesi için de yapıldığını itiraf ediyor.

Işte makalede geçen mezkur ifadelerin çevirisi:

“Ordu, Anayasa hükümlerine göre, Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı laik (seküler) Cumhuriyet’i korumakla vazifelidir. Ordu, Türkiye’nin yönünün Islam’a döndürülmesine veya Israil – Türk askeri ilişkilerinin tehlikeye atılmasına seyirci kalmayacağını Erbakan’a açıkça bildirmiştir.”

***

Orjinali:

“It didn’t. Under the provisions of Turkey’s constitutional system, the military is charged with protecting the secular republican legacy of Kemal Atäturk, the founder of modern Turkey. The army made it clear to Erbakan that it would not sit idly by and watch Turkey turn toward Islam[*] or allow Israeli-Turkish military relations to be jeopardized.”

[*] Makalede “Islam” kelimesinin kullanılması, “Irtica” kelimesinin anlamının “Islam” olduğunun en yetkili ağızdan tasdikidir. Türkiye’de halk çakmasın diye “irtica”dan dolayı darbe yaptık diyenler, yurt dışında bunu gizleme ihtiyacı hissetmedikleri için açıkça “Islam” kelimesini kullanıyorlar.

 

**********

 

KAYNAK:

 

Çevik Bir ve Martin Sherman, “Formula for Stability: Turkey Plus Israel” (Istikrar için formül: Türkiye artı Israil), “Middle East Quarterly” isimli Amerikan (ABD) Dergisi, Güz Sayısı (Fall) : 2002, Cild (Volume) : 9, Numara (Number) : 4.

Makalenin tamamını görmek isteyenler için bağlantı:

http://www.meforum.org/511/formula-for-stability-turkey-plus-israel

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

2 responses to “Çevik Bir: 28 Şubat Islam’a karşı ve Israil için yapılmıştır”

  1. Vecdi Avatar
    Vecdi

    Allah razı olsun

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.